URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Korisliiga-kausi käyntiin 5.10., Fanseat mukana kauden kaikissa otteluissa

basketball-net

Järjestyksessään jo 78. Korisliiga-kausi pyörähtää käyntiin keskiviikkona 5.10. neljällä pääsarjapaikkakunnalla. Fanseat-palvelu televisioi viime kauden tapaan myös kaikki alkavan liigakauden ottelut. Jo liigan avauskierroksella on luvassa herkkupala, kun viime kevään finalistit Kouvot ja Tampereen Pyrintö kohtaavat Kouvolan Mansikka-aholla.

Korisliiga-kausi 2016/17 pelataan kymmenen joukkueen nelinkertaisena sarjana, jolloin jokaiselle joukkueelle tulee runkosarjavaiheessa 36 pelattavaa ottelua.

Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin, ja runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue pelaa kauden päätteeksi liigakarsinnat Divari A:n finaalien hävinnyttä joukkuetta vastaan. Divarin finaalien voittaja sekä liigakarsintojen voittaja pelaavat Korisliigassa kaudella 2017/18.

Puolivälierät pelataan paras viidestä- ja välierät sekä finaalit viime vuoden tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä. Pronssimitalien kohtalo ratkeaa yhden ottelun tuloksella. Liigakarsinta pelataan paras kolmesta -mallilla kotiedun ollessa Korisliigassa pelanneella joukkueella.

– Otteluohjelma on laadittu yhdessä seurojen kanssa heidän toiveitaan kuunnellen. Esimerkiksi välipäivien otteluparit on rakennettu mahdollisimman kiinnostaviksi ja odotusarvot täysille halleille ovat silloin perusteltuja, kertoo Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm.

– Fanseat toi Korisliigalle merkittävästi näkyvyyttä viime kaudella, ja olemme iloisia saadessamme kertoa yhteistyön jatkumisesta heidän kanssaan. Neuvottelut Korisliigan näkyvyydestä myös muilla kanavilla ovat käynnissä ja näistä uutisoidaan syyskuun aikana.

Liigakaudella 2016/17 on jälleen nähtävissä kansainvälisiä pelejä, kun runkosarjan voittanut Kataja Basket ottaa osaa FIBA Champions Leaguen karsintaan.

– Myös Katajan kansainväliset pelit joko Champions Leaguen ja Europe Cupin lohkovaiheessa on pyritty huomioimaan sarjaohjelmassa mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi Katajan molemmat Pohjanmaan vierailut ovat tuplakierroksia, jolloin joukkue pelaa samalla reissulla sekä Lapualla että Kauhajoella. Samoin Katajan lokakuinen vierailu Varsinais-Suomeen sisältää pelit sekä Salossa että Uudessakaupungissa, Westerholm kertoo.

Herkkupaloja pitkin syksyä

Keskiviikon 5.10. avauskierroksella nähdään Kouvot-Pyrintö-finaaliuusinnan lisäksi Salon Vilppaan ja KTP-Basketin välinen tuoksina Salohallissa, liiganousija Korihaiden ja yllätyskelpoisen Lapuan kohtaaminen Uudessakaupungissa sekä viime kevään pronssipelissä toisistaan mittaa ottaneiden Helsinki Seagullsin ja BC Nokian derby Töölön Kisahallissa.

Kauhajoen Karhu käynnistää puolestaan kautensa kolmea päivää myöhemmin, lauantaina 8.10., Helsinki Seagullsia vastaan kotikentällään. Viimeinenkin liigajoukkue avaa pelinsä sunnuntaina 9.10. Kataja Basketin ja Korihaiden kohtaamisessa.

Keskiviikkona 12.10. nähdään Damon Williamsin odotettu paluu Pyynikille, kun Kobrat haastaa Tampereen Pyrinnön.

Kauden ensimmäiset paikalliskamppailut ovat luvassa 21.10. (Kouvot-KTP-Basket), 16.11. (BC Nokia-Pyrintö), 3.12. (Kobrat-Karhu) ja 28.12. (Vilpas-Korihait).

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!