mirapotkonen

Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Rion olympiapronssimitalisti Mira Potkonen raivasi tiensä huomisiin Bulgarian Sofiassa pidettävien Euroopan mestaruuskilpailujen loppuotteluihin. Potkonen kukisti välierissä Englannin Sandy Ryanin kaikin tuomariäänin 3-0.

Potkonen aloitti sarjan 60 kg välieräottelun heti ryminällä ja vei avauserän nimiinsä kaikkien tuomarien papereissa. Toinen erä puolestaan meni Ryanin nimiin hajaäänin. Kolmannessa ja neljännessä erässä Potkonen nyrkkeili jälleen loistavasti ja voitti ne.

Arvostelutuomarien pisteet olivat Potkosen eduksi 40-36, 39-37 ja 39-37, eli yksi tuomareista merkitsi Potkoselle jokaisen erän ja kaksi muuta kolme erää neljästä.

Keskiviikkona loppuottelussa Potkonen kohtaa Venäjän Daria Abramovan, joka on kukistanut EM-kilpailuissa Bulgarian, Irlannin ja Turkin edustajat.

Potkonen kukisti Abramovan lokakuussa Tammer Turnauksessa Tampereella tasaisessa ottelussa kaikin tuomariäänin 3-0.

MM- ja olympiapronssia tänä vuonna saavuttanut Potkonen on Rion olympialaisten jälkeen voittanut kaikki käymänsä yhdeksän ottelua.