URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Nuorten yleisurheilun MM-kilpailut Tampereella 10.-15.7. on suursatsaus Ylen urheilukesän tarjonnassa

f7c146776c821000cdf53cb4f41da17d

Yle Urheilu ja TV2 tuovat maailman nuoret yleisurheilutähdet kotikatsomoihin, kun Yle televisioi alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisat Tampereelta 10.-15. heinäkuuta. Kuuden päivän aikana yli 1700 nuorta huippua yli 170 maasta taistelee Ratinassa ikäluokkansa maailmanmestaruuksista yhdessä kauden kovatasoisimmista yleisurheilukisoista.

Edellisen kerran Suomessa on järjestetty saman kokoluokan yleisurheilukilpailu vuonna 2005, kun Helsingissä taisteltiin aikuisten maailmanmestaruuksista. Aikuisten kisoista poiketen, U20 MM-kisoissa ei yleensä nähdä samanlaista muutaman maan dominointia. Ikäluokan aiemmissa 16 MM-kisoissa peräti 105 maata on päässyt juhlimaan mitaleja. Etukäteisasetelmat eivät siis ole yhtä selkeitä kuin aikuisten puolella ja iloisia yllätyksiä on tiedossa varmasti Ratinassakin.

Valmiita maailmantähtiä tositoimissa

Vaikka nyt kisataankin alle 20-vuotiaiden mestaruuksista, mahtuu mukaan myös jo valmiita maailmantähtiä.

Kovimpia nimiä ovat Ruotsin seivässensaatio Armand Duplantis ja USA:n 400 metrin aituri Sydney McLaughlin. Molemmat ovat ikäluokkansa maailmanennätyksen haltijoita ja maailman ehdotonta huippua myös aikuisten tasolla.

Duplantis paransi toukokuussa ennätyksekseen 593 ja on kauden maailmantilastossa toisena. McLaughlin puolestaan kellotti kauden kärkiajan paranneltuaan ennätyksekseen huippuajan 52,75. Kautta aikojen kovempaa ratakierroksen on aitonut vain yhdeksän naista. Viimeisen 10 vuoden kovempi aika on juostu vain seitsemän kertaa. Heinäkuussa molemmat tähdet jahtaavat nuorten maailmanmestaruutta Ratinan yleisurheilupyhätössä.

Suomalaisnuorten esiinmarssi

Suomalaisittain suurimmat odotukset kohdistuvat seiväshyppääjä Saga Anderssoniin ja pikajuoksija Samuli Purolaan. Molemmat ovat jo murtautuneet suomalaisen yleisurheilukansan tietoisuuteen. Nyt molemmilta odotetaan onnistumista myös ikäluokan maailmanhuippujen joukossa.

Sekä Andersson että Purola parantelivat viime kaudella useasti ennätyksiään. Saman tahdin jatkuessa, Tampereella on mahdollisuus nähdä suomalaisnuorten murtautuminen kansainvälisen tason urheilijoiksi.

Tampereen MM-kisat Ylen suursatsaus

Nuorten yleisurheilun maailmanmestaruuskisat on yksi Ylen runsaan urheilukesän suursatsauksista. Yle tarjoaa jalkapallon MM-kisojen lomassa kisattavasta Tampereen koitoksesta yli 40 tuntia suoraa kisalähetystä. Kuuden päivän ajan TV2:lla ja Areenassa nähdään suoria lähetyksiä Tampereen kisojen aamu- ja iltasessioista. Määrällisesti tv-tarjonta jopa ylittää elokuussa Berliinissä kisattavien yleisurheilun aikuisten EM-kisojen tv-lähetysajan.

– On hienoa, että Suomessa nähdään yleisurheilun tulevaisuuden – ja osin jo nykyhetkenkin – kirkkaimmat tähdet. Suomalainen urheilukansa ymmärtää hyvin yleisurheilua ja arvostaa huippusuorituksia, kansallisuudesta riippumatta. Suomalaiset laji-ihmiset osaavat taatusti järjestää hienot kisat ja Yle puolestaan tekee tapahtumasta komean tv-tuotteen, intoilee Yle Urheilun tapahtumaurheilusta vastaava toimituspäällikkö Sasha Ikonen.

Tiedossa on siis hieno heinäkuinen penkkiurheiluviikko – niin Tampereella kuin kotikatsomoissakin.

Lähetysajat Yle TV2:lla ja Yle Areenassa

Ti 10.7.

klo 8.50-12.30

klo 16.00-19.30

Ke 11.7.

klo 8.50-14.30

klo 16.25-20.15

To 12.7.

klo 9.20-12.30

klo 17.45-21.30

Pe 13.7.

klo 9.20-14.00

klo 17.45-21.30

La 14.7.

klo 9.20-12.40

klo 13.10-16.45

Su 15.7.

klo 13.20-15.45

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!