URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Viime kauden pettymykset sinetöivät päätöksen – Suomen jäätanssiparin tiet eroavat

46938742_2269227029777757_1486526891685838848_o

Kuva: Suomen Taitoluisteluliitto

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ovat ilmoittaneet virallisesti päättävänsä yhteisen matkansa jäätanssijoina. Aikalisä on ollut todellisuutta koko syksyn. Viime kauden pettymykset sinetöivät päätöksen.

Törnin (24) ja Partasen (27) yhteinen ura alkoi vuonna 2013, kun yksinluistelijana EM-edustajanakin luistellut Törn halusi jatkaa jäätanssijana. Partasen jäätanssiura noudatti samaa kaavaa – yksinluistelijasta jäätanssijaksi. Partanen ehti ennen Törniä edustaa Suomea kanadalaissyntyisen Sara Aghain kanssa nuorten MM-kilpailuissa vuosina 2012–13.

Parin yhteinen sävel löytyi nopeasti ja kehitys sai laajaa huomiota. Törn ja Partanen edustivat Suomea MM-kilpailuissa jo toisella yhteisellä kaudellaan. MM-tasolla parhaaksi sijoitukseksi jäi 18. sija vuonna 2016. EM-kilpailuissa pari ylsi kahdesti sijalle 15. Kansainvälisiä voittoja pari saavutti kolmessa kilpailussa: Cup de Nice vuonna 2015, Ice Challenge vuonna 2017 sekä Egna Dance Trophy 2018. Suomen mestaruuteen pari ylsi kolmesti ja on edelleen hallitseva mestari.

Pettymyksen Törn-Partanen kohtasi syksyllä 2017, kun Oberstdorfissa käydyssä olympialaisten valintakilpailuissa himoittu olympiapaikka ei auennutkaan. Kun kevään MM-kilpailutkaan eivät sujuneet toiveiden mukaisesti, alkoi yhteistyön lopettaminen tuntua vaihtoehdolta. Yhteistä rytmiä yritettiin löytää uudelleen, keväällä pidetyn aikalisän jälkeen, mutta samaa kipinää harjoittelussa ei enää löytynyt. Syksyn aikana pari päätti jatkaa omilla poluillaan.

Törnin urasuunnitelmat ovat jäätanssin osalta vielä avoimet, mutta Partanen tietää jo nyt haluavansa jatkaa uraa, jos vain sopiva pari löytyy.

– Jokainen päivä on tuonut mukanaan paljon niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Matka kokonaisuudessaan on ollut tapahtumarikas ja olen oppinut valtavan paljon uusia puolia itsestäni, Törn sanoo.

– Olen antanut itselleni aikaa vuodenvaihteeseen asti pohtia, miten ja missä muodossa urani taitoluistelun parissa jatkuu, hän lisää.

– Emme olisi päässeet lähellekään näin korkealle ilman sitä tukea, jota olemme uramme aikana saaneet. Minulla on iso arvostus meitä auttaneita ihmisiä kohtaan, Partanen sanoo

– Toivon voivani hyödyntää urheilijana saamaani oppia lähitulevaisuudessa, jäätanssijana.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!