URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Suomi lohkokakkosena puolivälieriin salibandyn MM-kisoissa – Norja kaatui 9-1

floorball-1162080_1280

Suomi jatkaa lohkokakkosena puolivälieriin salibandyn MM-turnauksessa Prahassa kaadettuaan tänään alkusarjan päätteeksi Norjan 9-1. Suomi merkkautti tappion Ruotsille ja voitot Norjan lisäksi Tanskasta.

Sami Johansson avasi Suomen maalitilin jo neljän minuutin jälkeen, ja sitten otti tahtipuikon Jussi Pihanjohtama kolmoskentällinen. Joonas Pylsy käveli sektoriin kiskaisemaan lukemiksi 2-0, ja Piha itse nosti ensimmäisen MM-osumansa millintarkasti pienestä kulmasta Ville Lastikan imaistua puolustuksen peräänsä. Lastikka ohjasi Mika Kohosen kaukolaukauksesta toisen erän ainoan osuman ja syötti taas kolmannen alussa Joonas Pylsyn maalintekoon.

Sami Johanssonin lauottua lukemiksi 6-0 ja Norjan kavennettua oli Suomen ykkösviisikon vuoro: Lauri Kapanen sivalsi Miko Kailialan poikkisyötöstä Suomelle seitsemännen ja Kailiala Jani Kukkolan tarjoilusta kahdeksannen maalin. Jussi Pihan viisikko iski lopussa vielä viidennen kerran, kun Piha napautti takatolpalta verkkoon Joonas Pylsyn nappisyötön.

– Vastustajakin oli parempi kuin eilen mutta pelattiin itse paremmin, oltiin tietyissä tilanteissa varmempia ja huolellisempia kuulan kanssa, Jussi Piha analysoi.
– Taas oli törkeän siistiä pelata, kentällä oli hieno fiilis ja varmaan loppuviikosta vieläkin parempi meininki.

Piha oli tyytyväinen koko viisikon onnistumisiin.
– Eilen lopussa hösättiin ja tösättiin ja annettiin kaverille mahiksia ja jouduttiin juoksemaan, tänään sitten pelattiin loppu vähän fiksummin.

Suomen kentällisistä vain Nico Salon viisikko on pelannut pitkään yhdessä muiden vielä hakiessa muotoaan.
– Pylsyn kanssa olen pelannut enemmän, mutta noiden muiden kanssa on vielä paljon uutta. Se tässä on viikon teemana, että haetaan yhteisiä kokemuksia, ja on hienoa, että yhteyksiä alkaa pikkuhiljaa löytyä. Minun tehtävänihän noiden kahden laiturin kanssa on, että heillä on hauskaa ja riittää maalipaikkoja.

Kahden maalin illat eivät ole pelintekijäksi profiloituneelle Jussi Pihalle aivan tavanomaisia.
– Pakko myöntää, että oli aika siistiä tehdä börsä. Tänään on vanhimman tyttäreni viisivuotispäivä, ja hän aina kyselee, mikset iskä tee enempää maaleja kun Johanssonin Sami yleensä iskee ne kaikki. Tänään piti tehdä synttärilahjaksi yksi maali ja sitten tuli loppuun vielä toinen.

Salibandya, Praha

Miesten MM-turnaus

Alkulohko B

Norja–Suomi 1-9 (0-3, 0-1, 1-5)

1. erä: 4.00 Sami Johansson (Eemeli Salin) 0-1, 7.33 Joonas Pylsy (Mika Kohonen) 0-2, 14.10 Jussi Piha (Ville Lastikka) 0-3.
2. erä: 32.23 Lastikka (Mika Kohonen) 0-4.
3. erä: 42.04 Pylsy (Lastikka) 0-5, 43.38 Johansson (Eemeli Salin) 0-6, 47.14 Patrick Hjemgard (Henrik Fredriksen) 1-6, 54.44 Lauri Kapanen (Miko Kailiala) 1-7 yv, 56.52 Kailiala (Jani Kukkola) 1-8, 58.42 Piha (Pylsy) 1-9.

Torjunnat:
Markus Jelsnes Norja 8+7+4=19,
Eero Kosonen Suomi 9+5+2=16.

Jäähyt: Norja 2 min, Suomi 2×2 min.

Erotuomarit: Hakan Söderman ja Glenn Boström, Ruotsi.

Yleisöä: 4 188.

Suomen parhaana palkittiin Joonas Pylsy.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!