URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

:KORIPALLOA: Naisten I divisioona puolivälissä – Honka porskuttaa kärjessä

basketball-game-player

Naisten valtakunnallisen I divisioonan puoliväli häämöttää ja syyskauden viimeiset ottelut pelataan huomenna sunnuntaina 16.12. Sarjan kärkipaikkaa pitää Tapiolan Honka ja tiiviisti kintereillä seuraavat vantaalaisjoukkue Ringside sekä Helsingin NMKY.

Lokakuussa käynnistynyt naisten I divisioona on syksyn aikana tarjonnut monipuolisesti jännitystä, tiukkoja taisteluita, murskalukemia, yllättäviä käänteitä sekä historiallisiakin hetkiä.

Divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana, joten jouluun mennessä kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Ennen huomenna pelattavia yhdeksännen kierroksen otteluita naisten I divisioonan sarjataulukko näyttää seuraavanlaiselta:

Nr Joukkue V/T Pist
1. Tapiolan Honka 7/1 14
2. Ringside 6/3 12
3. Helsingin NMKY 6/3 12
4. Helmi Capitals 5/3 10
5. BC Nokia 5/3 10
6. Turun Riento 5/3 10
7. Tampereen Pyrintö 4/4 8
8. Catz Kakkone 2/6 4
9. Kataja Basket 1/7 2
10. Äänekosken Huima 0/8 0

Syksyn aikana vakuuttavin ottein esiintynyt Honka hallitsee sarjan kärkipaikkaa seitsemällä voitolla ja kamppailu seuraavista sijoista käy kuumana viiden voitontahtoisen joukkueen kesken. Huomiset ottelut saattavat ravistaa sarjataulukkoa vielä uuteen uskoon.

Tällä hetkellä kymmenessä pisteessä ovat Helmi Capitals, BC Nokia sekä Turun Riento, joilla jokaisella on mahdollisuus nousta jaetulle toiselle sijalle vielä ennen joulutaukoa. Capitals on osoittanut kovuuttaan yltämällä kahdessa ottelussaan yli sataan pisteeseen, BC Nokia kaatamalla muutoin voittamattoman sarjakärjen ja Riento nappaamalla tärkeitä vierasvoittoja.

Kauden yllättävimpänä sukelluksena voidaan pitää vielä viime kaudella naisten Korisliiga-parketeilla edustanutta Äänekosken Huimaa, joka majailee tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä ilman ainuttakaan voittoa. Sen sijaan nousijajoukkue Catz Kakkosella on tilillään kaksi voittoa ja se on onnistunut tarjoamaan kovan vastuksen myös kärkipään joukkueille.

Ensimmäistä kauttaan Helsingin NMKY:n päävalmentajana toimiva Henrik Pulkkinen arvioi divisioonaa tasokkaaksi ja vahvistaa, että kevään aikana mitä tahansa voi vielä tapahtua.

– Divarin taso on ollut positiivinen, varsinkin näin ensikertalaiselle valmentajalle. Joukkueet vaihtelevat kokoonpanojaan jonkin verran, joten sarjan ennustettavuus on haastavaa.

Honka tarjoaa näytönpaikkoja nuorille 

Viime kausi päättyi Tapiolan Hongan osalta runkosarjan seitsemänteen sijaan, mutta tänä vuonna joukkue on niittänyt lähestulkoon pelkkiä voittoja. Ainoa takaisku on tähän mennessä ollut yhden pisteen tappio BC Nokiaa vastaan.

Hongan valmentaja Susanna Strömberg kertoo divisioonajoukkueen toimineen tällä kaudella tiiviissä yhteistyössä naisten Korisliigaa pelaavan edustusjoukkueen kanssa.

– Puolet joukkueen rungosta on liigaringin pelaajia ja toinen puolisko U19 SMringistä. Yhteistyö toimii, ja täten näytönpaikkoja on mahdollista antaa kumpaankin suuntaan. Naisten I divisioona toimii erinomaisena ponnahdusalustana naisten liigaan pyrkiville ja tästä esimerkkinä ovat joukkueemme syksyn liigadebytantit Aino Airaksinen ja Alexandra Ailus.

Hongan nuori takamieskaksikko onkin ottanut divisioonajoukkueessa isoa roolia: Airaksinen on tehoillut otteluissa keskimäärin 14,3 pistettä ja 4,7 levypalloa ja vasta 16-vuotias Ailus on merkkauttanut kuudessa ottelussa keskimäärin 12,7 pistettä ja 3,3 levypalloa. Lisäksi Ailus johtaa koko sarjan syöttötilastoa viiden syötön keskiarvolla.

Tehokaksikon lisäksi Strömberg nostaa syksyn onnistujiksi joukkueen kapteenin Rosa Orvon sekä 185-senttiset ”pitkän pään pelurit” Jemina Airaksisen ja Annika Hyttisen. Keväällä joukkue pyrkii jatkamaan samaan malliin ja pitämään yllä syksyllä löydetyn tekemisen meiningin.

Helsingin NMKY voitolla joulutauolle

Sarjataulukon toista ja kolmatta sijaa pitävät niinikään pääkaupunkiseutulaiset Ringside sekä Helsingin NMKY, jotka kohtasivat toisensa jo aiemmin tällä viikolla ja ovat näin ollen yhden ottelun muita joukkueita edellä.

Jännittävässä kamppailussa Helsingin NMKY onnistui varastamaan pisteet Ringsiden kotikentältä täpärästi luvuin 64-68 ja nousi voitolla tasapisteisiin vastustajansa kanssa. Helsinkiläisjoukkueen luotsi Pulkkinen ei kuitenkaan lähde laittamaan yksittäiselle voitolle sen suurempaa painoarvoa.

– Onnistuimme lopulta kääntämään pelin ja oli kiva lähteä voiton kanssa joulutauolle. Muuten ottelu oli kuitenkin yksi muiden runkosarjapelien joukossa.

Viime kaudella sarjajumboksi jääneen Helsingin NMKY:n kuluva kausi on sujunut uuden valmentajan mukaan vaihtelevasti. Pääpaino on ollut kuitenkin onnistumisissa, josta todisteena on myös positiivinen voittosuhde.

– Alkukaudesta etsimme joukkueemme pelillistä identiteettiä ja se on pikkuhiljaa löytynytkin etenkin puolustuspäässä. Tosin siinäkin on vielä tekemistä, että saamme kaikki viisi pelaajaa tekemään samaa asiaa koko 40 minuuttia. Hyökkäyspäässä haluamme viedä eteenpäin etenkin pelaajien henkilökohtaista taitotasoa. Toiveena on, että kevätkaudella hyökkäämme palloa liikuttaen kovalla itseluottamuksella.

Rajapyykkejä ja tilastokärkiä

Syksyn aikana sarjassa ylitettiin historiallinen rajapyykki, kun Ringsiden Laura Vatanen viimeisteli 4.11. pelatussa vierasottelussa 20 pistettä ja ylitti samalla 2000 tehdyn pisteen rajan ensimmäisenä naisten I divisioonassa. Tähän mennessä 164 divariottelua pelannut Vatanen johtaa yhteispistetilastoa ylivoimaisesti.

Tämän kauden pistetilaston kärkipaikkaa pitää BC Nokian laituri Tuulia Timo, joka on upottanut kuudessa ottelussa keskimäärin 21.2 pistettä. Levypallotilaston kärjessä loistaa Turun Riennon laituri Aada Pekkalainen, joka on napannut keskimäärin 9.6 levypalloa ottelua kohden.

Huomenna sunnuntaina 16.12. pelataan sarjan viimeiset ottelut ennen joulutaukoa:

16.12.2018 14:00 Äänekosken Huima   Tapiolan Honka
16.12.2018 15:00 Kataja Basket   BC Nokia
16.12.2018 16:30 Helmi Capitals   Catz Kakkone
16.12.2018 17:00 Tampereen Pyrintö   Turun Riento

Sarja jatkuu kevätkauden otteluilla loppiaisena 6.1.2019. Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 13. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 7. huhtikuuta.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!