URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Suomen joukkueet nälkäisinä EM-squashiin

emilia-soini

Emilia Soini Kuva Mirri+Me

Squashin joukkueiden EM-kilpailut alkavat tänään Birminghamissa Englannissa. Suomen miehet sekä naiset pelaavat 2-divisioonassa, eli sijoista 9-20, tavoitteena nousta ensi vuodeksi ylimpään kategoriaan, eli 1-divisioonaan. Tavoite on molemmilla realistinen, sillä 2-divisioonan kaksi parasta nousevat ylöspäin.

Naiset kohtaavat alkulohkossa Saksan, Irlannin ja Ukrainan. Miehillä vastassa ovat Irlanti ja Kroatia. Alkulohkojen jälkeen naiset tarvitsevat sijoitusotteluissa yhden otteluvoiton nousuun, miehet kaksi. Naisten maajoukkueen valmentaja Tomi Niinimäki näkee mahdollisuudet hyvinä. ”Sanoisin, että lähdemme jopa pienoisina ennakkosuosikkeina tavoittelemaan nousua. Naiset ovat kaikki hyvässä kunnossa ja itseluottamus on jokaisella silmin nähden korkealla. Toki erot jopa alkulohkojoukkueiden välillä ovat marginaalisia, eli kaikki on mahdollista. Miehillä tilanne on myös kutkuttava. Mahdollisuudet nousuun ovat hyvät, vaikka pari vakiopelaajaamme ovat tänäkin vuonna poissa vahvuudesta.”

Suomen naisten joukkueessa pelaavat Emilia Soini, Emilia Korhonen, Riina Koskinen ja Henrietta Huuhka. Miesten joukkueen muodostavat Olli Tuominen, Miko Äijänen, Matias Tuomi, Kristian Rautiainen ja Jaakko Vähämaa.

Suomi järjestää joukkueiden EM-kilpailut kahden vuoden päästä, joten nousu tänä vuonna tarkoittaisi sitä, että ensi vuonna 1-divisioonassa pitää myös pysyä. Jos tänä vuonna nousua ei tapahdu, niin ensi vuonna on vielä mahdollisuus nostaa joukkue ylimpään kategoriaan kotikisoihin.

Kisasivut: https://www.edgbastonpriory.com/etc2019/

Naisten maajoukkueen EM2021-projekti: www.road2hel.com

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!