21105980_1650733111626200_8910746889740606859_n

Isokokoinen puolustaja siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella.

Markus Niemeläinen siirtyy yksivuotisella sopimuksella Porin Ässiin. Isokokoinen (197 cm / 86 kg) puolustaja siirtyy Poriin HPK:sta, jonka riveissä Niemeläinen juhli Suomen mestaruutta kauden päätteeksi.

– Alkuun on onniteltava Markusta ja koko HPK:ta Suomen mestaruudesta. Markus on yksi niistä HPK-pelaajista, joka otti isoja askeleita kehityksessään kauden aikana. Hän oli mies paikallaan etenkin niissä peleissä ja tilanteissa, joissa piti puolustaa tarkasti ja pelata yksinkertaisesti, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Niemeläinen pelasi tällä kaudella HPK:ssa runkosarjassa 50 ottelua tehoin 1+4 =5 ja pudotuspeleissä 18 ottelua 0+2 =2. Puolustaja on Edmonton Oilersin 3. kierroksen varaus vuodelta 2016 ja hänellä on runsaasti kokemusta myös nuorten maajoukkueista; Niemeläinen on mm. alle 18-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2016.

– Markus tulee kulttuurista, jossa on kova vaatimustaso ja harjoitteluote. Hänellä on kova intohimo kehittää itseään ja hän on saanut olla sellaisten valmentajien kanssa tekemisissä, jotka ovat pystyneet tukemaan ja auttamaan häntä. 

– Hän on tavoitteellinen kaveri, joka kykenee nuoreksi kaveriksi kypsästi arvioimaan omaa osaamistaan ja kehittymistään. Hän on löytänyt nyt oman peli-identiteettinsä ja vahvuudet tehdä ammattilaisuraa. Sen päälle on aina hedelmällisempi rakentaa lisää. Markus on kuitenkin vielä kehityskaarensa alkupuolella.

– Pelaajana hänellä hyvät raamit, ulottuvuus, kyky kamppailla laadukkaasti ja puhtaasti. Lisäksi hän liikkuu kokoisekseen erittäin hyvin. Urheilijana ja ihmisenä hän edustaa niitä arvoja, joita Ässät-logo edellyttää, Kerttula kommentoi.

– Ässät osoitti minua sekä omaa kehittämistäni kohtaan vahvaa kiinnostusta ja täällä minun on hyvä lähteä hakemaan seuraavaa askelta uralleni. 

– Pidän itseäni puolustavana puolustajana, jonka vahvuutena on oman pään pitäminen puhtaana. Myös iso koko sekä hyvä liike ovat vahvuuksiani, Markus Niemeläinen kommentoi.