12963804_965644473532446_5069613953416047856_n

Susijengi sai lentävän lähdön keskiviikkona Venäjää vastaan pelatun maaottelun avausneljänneksellä ja kohosi nopeasti 9-19-johtoon. Seuraavan 19 pisteen tekemiseen Susijengiltä kului kaksinkertainen aika, kun Venäjä vei vierailtaan pelirohkeuden operoimalla puolustuksessa sääntöjen rajamailla. Venäjä kuittasi Pietarin illassa 80-62 (33-29) -voiton.

Ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Suomi vei ja Venäjä vikisi.

Cleveland Cavaliersin jättiläinen Timofej Mozgov pyörähteli jatkuvasti Susijengin puolustuksen sumppuihin samalla, kun Venäjän laituri- ja takamiesosasto kiukutteli tuomareille jouduttuaan susipuolustuksen ruuvipuristimeen.

Susijengi johti ottelua parhaimmillaan pistein 9-19, kunnes Venäjä alkoi saada vähitellen otteen pelitapahtumista. Kotijoukkue liikutti palloa fiksusti mieheltä miehelle ja tahmasi kotijoukkueen pallonliikkeen hyökkäämällä Suomen iholle puolirikollisella puolustuksellaan.

Hitaasti peliin syttynyt 4,600-henkinen kotikatsomo heräsi juuri ennen taukovihellystä, kun Sergei Karasov siirsi onnistuneella kolmosellaan ja vapaaheitollaan Venäjän 33-29-taukojohtoon.

Kotijoukkueen hurmos jatkui kolmannella jaksolla, jolloin Venäjä kuittasi passivoituneen Susijengin edestä neljän minuutin jatkon ratkaisevasti 14-0.

Sibur Areenan jumbotronilla komeilivat ottelun tauottua Venäjän 80-62-voittolukemat.

”Kolmen jakson ottelu”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann näki Pietarin kamppailun kolmen hyvin erilaisen jakson otteluna.

– Pelasimme ottelun ensimmäisen kolmanneksen erittäin hyvällä asenteella. Pelasimme hyvin yhteen, olimme aggressiivisia ja aktiivisia ja rohkeita. 29-24-johtoasemaan asti pelasimme todella hyvää koripalloa, Dettmann totesi.

– Toisella kolmanneksella olimme sen sijaan varovaisia ja pelokkaita. Luovutimme pelitilamme Venäjälle ja keskityimme suojelemaan itseämme sen sijaan, että olisimme pelanneet omilla vahvuuksillamme. Pelin viimeisen kolmanneksen käytännössä vain pelailimme odotellen, että Allegro-juna lähtee huomenna.

Susijengin korkeimmat pisteet heitti ennakkoluulottomasti pelannut Sasu Salin (15/3) vanavedessään Erik Murphy (14/8) sekä hyvässä heitossa ollut Mikko Koivisto (9/1). Tulokaspelaaja Shawn Hopkins (2/0) avasi miesten maajoukkueen pistetilinsä vapaaheittoviivalta pelin viimeisillä minuuteilla.

Susijengi paketoi kesän 2016 ensi lauantaina 27.8. Espoon Metro Areenalla Ruotsia vastaan. Ottelu alkaa klo 19:30.

Venäjä – Suomi 80-62 (11-19, 33-29, 62-41), miesten maaottelu, Pietari (Venäjä) 24.8.2016

Venäjä: Sergei Karasev 12/4, Timofej Mozgov 11/6, Dmitri Kulagin 11/4, Dmitri Hvostov 11/1/3 syöttöä, Sergei Bykov 10/2.

Suomi: Mikko Koivisto 9/1, Shawn Huff 7/3, Sasu Salin 15/3, Tuukka Kotti 4/4/2 blokkia, Matti Nuutinen 4/3, Roope Ahonen 0/0/3 syöttöä, Alexander Madsen 0/0, Antto Nikkarinen 2/0/3 syöttöä, Carl Lindbom 2/2, Lauri Markkanen 3/5, Shawn Hopkins 2/0, Erik Murphy 14/8.