60277219_10156334598768527_2082757829424316416_n

HPK on solminut päävalmentajasopimuksen Matti Tiilikaisen kanssa. 32-vuotias Tiilikainen palaa Kerhoon 2+1 -vuotisella sopimuksella, jossa viimeinen kausi on seuran optiolla.

HPK:ssa valmentajapolun läpi käynyt Tiilikainen on valmentanut kahden kauden ajan Frankfurt Löweniä Saksan DEL2-liigassa. Tiilikainen muistetaan HPK:n U20-joukkueen ansioituneena valmentajana. Hänen aikanaan HPK:n nuoret voittivat Suomen mestaruuden keväällä 2017. Tiilikainen pokkasi myös vuoden valmentaja palkinnon 2017 ja 2018 Nuorten SM-liigassa.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo Tiilikaisen olleen HPK:n ykkösvalinta.

– Lähdimme kolmen periaatteen kautta kartoittamaan päävalmentajaa. Ne olivat peli, pelin kehittäminen ja persoona. Koen, että näemme pelin Matin kanssa samalla tavalla. Se millaista peliä HPK pelaa on myös sellaista peliä, mitä Matti valmentajaa. Pelin kehittämiseen liittyvät asiat olivat tärkeitä meille, se miten valmennetaan ja kehitetään pelaajia. Ja persoonana Matti on organisaatiolle tuttu ja oli ehdottomasti meidän ykkösvaihtoehtomme uudeksi päävalmentajaksi.

Frankfurtissa kauden loppuun asti valmentava Tiilikainen kertoo paluun olevan aiemmin luodun unelman konkretisoituminen.

– Tottakai oli hieno asia, kun Mika otti yhteyttä. Heti tuli fiilis, että haluan olla mukana tässä ja päästä hyvään joukkoon töihin. Aiemmin päävalmentajan paikka HPK:ssa oli unelma ja pikkuhiljaa olen ottanut askeleita lähemmäksi sitä. Nyt HPK:n ja minun halut kohtasivat ja sopimus syntyi. Minulla on hyviä muistoja HPK:sta niin lähimenneisyydestä kuin kauempaa. Kerholla on vahvat perinteet ja on hienoa palata takaisin kotiin.

Tiilikainen jatkaa HPK:n olosuhteiden olevan Liigan kärkeä.

– HPK:ssa olosuhteet ovat Suomen kärkeä ja Hämeenlinnassa on tehty hyvää työtä osaavien ihmisten toimesta. Pelin ja pelaajien kehitys ovat suuressa osassa Kerhon valmennusryhmässä. On jälleen mukavaa päästä HPK-valmennustiimiin ja tällä tarkoitan kaikkia HPK-valmentajia, niin Liiga- kuin juniorivalmentajia.

HPK:n Liiga-joukkueen muu valmennustiimin rakennus jatkuu edelleen.

– Jatkamme suunnitelman mukaan ja tammikuun loppuun mennessä uusi valmennusryhmä on valmis. Fysiikkavalmentaja Timo Turusella on sopimus ensi kaudesta HPK:n kanssa, kertoo Toivola.