Frans Salmi
Frans Salmi
Frans Salmi

European Universities Games oli taekwondon osalta suomalaisille juhlaa, kun Frans Salmi toi kotiin kaksi kultamitalia ja Tanja Pasanen pronssia. Kroatian Zagrebissa ja Rijekassa 12.-25.7. järjestetty 3rd European Universities Games keräsi yhteen opiskelijaurheilijoita 21 lajista.

Taekwondon osuus alkoi lauantaina 23.7. liikesarjakilpailulla. Alle 30-vuotiaiden miesten hallitseva Euroopan mestari, turkulainen Frans Salmi voitti ylivoimaisesti sekä miesten Recognized-yksilösarjan että Freestyle-sarjan. Recognized-sarjoissa kilpailijat pyrkivät suorittamaan mahdollisimman puhtaasti ja voimakkaasti ennalta määrättyjä liikesarjoja. Freestyle-sarjoissa kilpailijat suorittavat vapaan ohjelman musiikin tahdissa.

Naisten puolella helsinkiläinen Essi Labart sijoittui naisten Recognized-yksilösarjassa viidenneksi. Sijoitus on Labartin tähänastisen uran paras.

Sunnuntaina 24.7. taekwondokilpailu jatkui ottelulla. Naisten alle 62-kiloisissa Emily Mikkonen sijoittui viidenneksi. Mikkonen voitti saksalaisen pistein 5-4 ja ranskalaisen ylivoimaisesti 17-5, mutta joutui taipumaan espanjalaiselle lukemin 2-7 ja itävaltalaiselle 1-11.

Miesten alle 63-kiloisissa turkulainen Olli Siltanen sijoittui yhdeksänneksi. Siltanen voitti valko-venäläisen pistein 8-6, mutta joutui tunnustamaan kroatialaisen paremmaksi lukemin 6-10 ja portugalilaisen pistein 1-13.

Maanantaina 25.7. Suomen mitalisaalis kasvoi, kun turkulainen Tanja Pasanen otteli naisten alle 53-kiloisissa pronssille. Pasanen voitti itävaltalaisen pistein 2-0, slovenialaisen 8-4 ja jatkoajalla tasapisteistä 3-3 unkarilaisen, mutta joutui taipumaan kahdesti kaksois-cup-kaaviolla käydyssä kilpailussa kroatialaiselle pistein 1-7 ja 0-5. Kroatialainen voitti lopulta koko sarjan.

Frans Salmen ja Essi Labartin seuraava suuri koitos ovat 29.9.-2.10. Prun pääkaupungissa Limassa järjestettävät liikesarjojen maailmanmestaruuskilpailut. Ottelijoille seuraavat arvokilpailut ovat ensi vuoden puolella.