URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Paavo Nurmi Games nousi Riossa IAAF:n huippusarjaan

Paavo-Nurmi-Games-logo

Turun Paavo Nurmi Gamesin nousu Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kilpailujärjestelmän kakkosportaalle, World Challenge –sarjaan on varmistunut. Kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva sai tiedon IAAF:n Rion kokouksen päätöksestä lauantaina. 

Ensi kesänä Turussa kilpaillaan 13. kesäkuuta. Silloin Nurmen syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta

– IAAF on uudistamassa kilpailusarjojaan. Paavo Nurmi Games –kilpailu ja Paavo Nurmi Festivals -tapahtumakokonaisuus ovat herättänyt arvostusta. Olemme päässeet mukaan maailmanlaajuiseen huippusarjaan. Kiitos Turun kaupungille, Suomen Urheiluliitolle ja sponsoreille. Takana on neljän vuoden työ, mutta ilman isoa kumppaniverkostoa emme nyt olisi tässä tilanteessa, Kanerva sanoi.

– Olosuhdeasioissa meillä on ensi kesäksi vielä petrattavaa, jotta meidät koetaan laadukkaaksi myös tässä sarjassa.

IAAF:n kilpailujärjestelmän ykköskategoria on Timanttiliiga. World Challenge –kilpailut ovat niitä, joita katsotaan aina ensin, kun Timanttiliiga tarvitsee uutta verta.

– Hieno palkinto ja luottamuksen osoitus Turulle ja Suomelle. Se avaa uusia mahdollisuuksia kaikilla toimintasektoreilla, mutta tuo myös lisää vastuuta, PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen arvioi nousua huippusarjaan.

– Suhtaudumme haasteeseen nöyrän päättäväisesti. Uskon, että ensi kesän kisapäivässä,  joka on Paavo Nurmen syntymäpäivä, on maagisen tarinan ainekset.

IAAF World Challenge 2017:

11.3. Australia
16.5. Peking, Kiina
20.5. Kingston, Jamaika
21.5. Kawasaki, Japani
3.6. Sao Bernardo, Brasilia
3.6. Dakar, Senegal (tbc)
11.6. Hengelo, Alankomaat
13.6. Paavo Nurmi Games, Turku, Suomi
28.6. Ostrava, Tsekki
14.7. Madrid, Espanja
27.8. Berliini, Saksa
29.8. Zagreb, Serbia
3.9. Rieti, Italia

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!