Kahdeksan vuotta Suomen Lumilautaliitto ry:n hallituksen puheenjohtajana toiminut Tom Hannelius jättäytyy pois tehtävästä. Uudeksi puheenjohtajaksi nousee Tuomo Ojala.

Ojala on 37-vuotias bisneskonsultti ja koulutukseltaan filosofian tohtori sekä matemaatikko. Ennen puheenjohtajaksi nousemistaan hän istui kolme vuotta Lumilautaliiton hallituksessa. Hänellä on erittäin vahva lumilautatausta: Ojala on edustanut Suomea Salt Lake Cityn olympialaisissa, laskenut maajoukkueessa useita vuosia sekä kiertänyt maailmaa lumilauta-ammattilaisena.

– Otan pestin vastaan mielenkiinnolla. Paljon on tekemistä, mutta toivon mukaan pystyn antamaan taustatukea käytännön työhön. Meillä on hyvä jengi liitolla töissä, ja jatkamme samoilla linjoilla eli pidetään lumilautailu lumilautailun näköisenä ja kehitetään toimintaa entisestään siten, että se mahdollistaa rikkaan lajikulttuurin. Haluan myös olla miettimässä, miten voimme entistä paremmin palvella tukijoitamme, Ojala kommentoi.

Hanneliuksen aikakautta Ojala katsoo tyytyväisenä:

– Tomppa teki huikean työn, ja paljon on muuttunut hänen aikanaan. Kun hän aloitti 2008, oltiin aivan toisen näköisessä tilanteessa sekä kansallisesti että globaalistikin: kisakiertueet ovat eläneet maailmalla ja Suomessa, eri sponsoreiden rahoitus on elänyt, talvet muuttuvat ja niin edelleen. Kaikkien näiden kanssa on oltu hyvin ajan hermolla. Jo se on hienoa, että lajikulttuuri on nostettu jokapäiväiseen työhön, eikä yritetäkään muokata lajia muiden mukaan vaan toimitaan niin kuin lumilautailun kuuluukin. Ollaan liittona mukana siinä mikä on lumilautagenren yleistä mielipidettä. Niin sen kuuluu ollakin.

Tom Hannelius nousi puheenjohtajaksi vuonna 2008 ja nyt jättää tehtävänsä. Hän on kahdeksasta vuodestaan tyytyväinen ja jättää tehtävän mielellään Ojalalle eteenpäin:

– Liitto on hyvin voiva, tekemisen meininkiä, avoimuutta ja positiivisuutta huokuva yhteisö. On hienoa nähdä, että pidetään kiinni omista vahvuuksista, ja meillä on suomalaisessa järjestö- ja urheilukentässä erityinen asema: meiltä haetaan tekemiseen mallia. Se on seurausta lumilautakulttuurin ainutlaatuisuudesta ja siitä, että olemme halunneet vaalia tätä kulttuuria kaikessa tekemisessämme.

– Parhaiten tästä ajasta jää mieleen lukuisat tapahtumat, joissa sain olla mukana niin lapion kuin mikrofoninkin varressa. Hienoimpia hetkiä ovat olleet ehdottomasti ne kerrat, kun suomalaiset huippulaskijat ja pienet lumilautailijan alut ovat olleet yhdessä laskemassa kisoissa. Niitä pieniä ihailun ilmeitä en unohda koskaan. Tästä lumilautailussa on juuri kyse.

– Hyvillä mielillä Tuomon näppiin. Tuomo on ollut skenessä pitkään ja laajasti sekä tuntee ihmisiä ja alaa. Oma laskutausta tukee myös mainiosti, Hannelius kommentoi.