URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

:YLEISURHEILUA: Kristiina Mäkelä ponnisti kolmiloikan halli-SE:n Madridissa

KM

Kuvalähde: Kristiina Mäkelän kotisivut

Kristiina Mäkelä loikki halli-SE:n “Kovaa, mutta rennosti”

Kristiina Mäkelän ponnisti tasaisen sarjan siivittämänä kolmiloikan ennätyksekseen 14,38 Madridin kansainvälisessä kilpailussa. Tulos on halli-SE ja jää sentin Heli Koivulan vuonna 2003 tekemästä ulkoratojen Suomen ennätyksestä.

–  Läksin kisaan sellaisella ajatuksella, että hyppään kovaa, mutta rennosti. En lähtenyt revittelemään ja paransin hyppyä koko ajan, Mäkelä kertaili.

Mäkelä sijoittui kilpailussa viidenneksi. Kilpailun voitti lajin hallitseva maailmanmestari Venezuelan Yulimar Rojas, joka loikki ensimmäisellään halliennätyksensä 14,92. Yhdysvaltain Tori Franklin oli toinen tuloksella 14,57.

Ennen Madridin kilpailua halli-SE oli 14,20 ja Mäkelän omissa nimissä. Madridin komealla sarjalla Mäkelä rikkoi vanhan ennätyksen kolme kertaa ja ylitti seitsemällä sentillä viime kesäisen, oman ulkoratojen ennätyksensä 14,31. Mäkelän sarja Madridissa oli: 14,09, 14,28,14,38, 14,20, 14,31, x.

–  Ensimmäiset kolme kierrosta meni hyvin. Sitten oli vähän ongelmia lankulle tulossa. Läksin pikkuisen harppomaan, mutta kaksi viimeistä hyppyä menivät taas hyvin, kun juoksu oli kunnossa. Viimeinen oli oikeastaan kaikkein tasapainoisin hyppy, mutta meni pikkuisen rikki, Mäkelä analysoi.

Tasokas sarja toi Mäkelän mukaan oppia.

– Hienoa, että tuli noin hyvä sarja pitkiä hyppyjä, koska tekemällä oppii, Mäkelä hehkutti.

Yleisurheilutuloksia/Kv.

Madrid:

Kv. kilpailu:

Naiset, kolmiloikka: 1) Yulimar Rojas Venezuela 14,92, 2) Tori Franklin USA 14,57,…5) Kristiina Mäkelä Suomi 14,38 (halli-SE)

Weinheim, Saksa:

Kv. korkeushyppykilpailu:

Naiset, korkeus: 1) Marie-Laurence Jungfleisch Saksa 194, …5) Ella Junnila Suomi 181.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!