merge_from_ofoct (1)

merge_from_ofoct (1)

Lappeenrantalaiset salibandyseurat NST-Lappeenranta (perustettu 1994) ja PoNoVo ry (perustettu 1996) ovat allekirjoittaneet Aiesopimuksen, joka tähtää uuden perustettavan salibandyseuran toiminnan aloittamiseen 1.5.2020.

Salibandyn kokonaiskehittämistä Lappeenrannassa on mietitty jo reilun vuoden ajan yhteistyössä seurojen kesken ja taustatueksi järjestettiin myös yleinen kyselytutkimus, johon kaikilla paikkakunnan salibandyihmisillä oli mahdollisuus vastata. Kyselyn työryhmä oli rakennettu molempien seurojen toimijoista ja vastausten perusteella rakennettiin kolme erilaista vaihtoehtoa ja jokaisessa tutkittiin sekä lyhyen että pitkän aikavälin haasteet ja hyödyt.

Kyselyjen tulosten perusteella sekä seurojen toimintojen sisäisten analyysien jälkeen seurat haluavat kehittää alueen salibandytoimintaa yhteistyössä yhä paremmaksi valitun mallin, eli uuden perustettavan seuran avulla.

Yhteistyön sekä myöhemmin perustettavan uuden yhdistyksen ja seuran tavoitteina ja arvoina ovat mm. avoin toimintakulttuuri, yksilön kehittymisen mahdollistaminen, kunnioitus toisia kohtaan – sekä omia jäseniä että yhteistyökumppaneita. Salibandyn monipuolisen harrastamisen mahdollistaminen sekä harrastus-, haastaja- että kilpatasolla on tärkeä osa uuden seuran toiminta-ajatusta.

Uuden seuran perustamista varten tullaan kokoamaan projektiryhmä, johon kerätään osallistujia molemmista seuroista. Projektiryhmän tarkoituksena on saada uusi seura toimintakykyiseksi 1.5.2020 alkaen. Uudella seuralla ei vielä tässä vaiheessa ole nimeä eikä logoa, mutta nämä päätetään projektin edetessä.

Seurat ovat tiedottaneet omia jäseniään asian tiimoilta kuluvan viikon maanantaina (15.4.2019) ja vastaanotto on ollut kannustavaa.

Päättyneellä kaudella 2018-2019 NSTn ja PoNoVon edustusjoukkueet tekivät jo yhteistyötä farmisopimuksen kautta. Tulevalla kaudella 2019-2020 ainakin seurojen edustusjoukkueiden ja A-C-junioreiden on tarkoitus tehdä yhteistyötä. Joukkueiden suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa.

Tavoiteltavat edut:

  • Salibandyn kokonaiskehittäminen Lappeenrannassa
  • Pelaajapolun muodostaminen junioreista edustusjoukkueeseen saakka
  • Jokaiselle harrastamismahdollisuus omalla tasollaan

(kilpa-, haastaja- ja harrastajaryhmät sekä kerhot)

  • Mahdollisuus saavuttaa menestystä valtakunnallisissa pääsarjoissa
  • Samoista resursseista kilpailemisen lopettaminen

(yhteistyökumppanit, sponsorit, pelaajat, valmentajat, muut taustat jne.)

  • Mahdollisuus palkata seuratyöntekijä