hammer_throw

Miesten moukarinheiton ranking-raja Dohan MM-kilpailuihin on tällä hetkellä 75,32 ja ranking suljetaan perjantaina 6.9. Suomen neljä parasta moukarimiestä kilpailevat kaikki Somerolla juuri perjantaina 6.9.

Miesten kilpailussa mukana on Suomen tämän vuoden kärkinelikko, joiden kauden parhaat tulokset ovat 39 sentin sisällä (73,61 – 74,00). Kalevan Kisojen kolminkertainen voittaja ja Ruotsi-ottelussa suomalaiset kolmoisvoittoon johtanut Someron Esan Henri Liipola saa vastaansa kotikentälleen Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkolan, Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kankaan ja Noormarkun Nopsan Tuomas Seppäsen.

Naisten kilpailussa mukana ovat tuore Kalevan Kisojen hopeamitalisti Noormarkun Nopsan Kati Ojaloo sekä neljä Someron Esan heittäjää, joista Silja Kosonen voitti kolmikiloisella moukarilla Euroopan nuoriso-olympiafestivaalin 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä ja maailman kärkituloksella 72,35.

Juniorisarjoissa nähdään myös mielenkiintoisia tulevaisuuden lupauksia. Someron Esan Max Lampinen on parantanut tänä kesänä viidesti 15-vuotiaiden poikien Suomen ennätystä jo 77,78:aan.

Someron Esasta on mukana kaikkiaan neljä tämän vuoden eri ikäluokkien Suomen mestaria. Esa on satsannut moukarinheiton talvisiin harjoitusolosuhteisiin rakentamalla muun muassa oman harjoituskentän, jossa on lämmitettävä heittorinki sekä viime talvena valmistunut sisäheittopaikka.