Candle_flame_(1)

Suomen Olympiakomitean valmennuspäällikkönä vuosina 1969 – 1992 toiminut Kalevi ”Kallu” Tuominen on kuollut. Tuominen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen torstaina 23.1.2020.

Vesilahdella 9.8.1927 syntynyt Tuominen teki pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisena urheiluvaikuttajana erityisesti koripallon ja olympiaurheilun parissa. Hän pelasi Koripalloa SM-sarjassa kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön riveissä kausilla 1951-1962 ja esiintyi myös 11 kertaa Suomen maajoukkueessa. Lisäksi hän pelasi omalla urheilu-urallaan SM-sarjaotteluita käsipallossa ja jalkapallossa.

Tuominen aloitti jo pelivuosiensa aikana valmennustyön seura- ja maajoukkuetasolla. Vuosina 1955-1969 Tuominen toimi koripallomaajoukkueen päävalmentajana ja johti Suomen peliä mm. Tokion olympialaisissa 1964 ja EM-kotikisoissa Helsingissä 1967. Vuosina 1969-1992 Tuominen johdatti valmennuspäällikön roolissa Suomen olympiajoukkueen kultaisiin menestystarinoihin kuusissa kesä- ja talviolympialaisissa.

Tuominen on palkittu Euroopan Olympiakomiteoiden ja Suomen Urheilugaalan elämäntyöpalkinnoilla. Lisäksi hänelle on myönnetty Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi ja hänet on nimetty Suomen koripallon kunniagalleriaan.