6b67eac45c0124a7d51de1a8f008b536

Discovery Finland ja Yle ovat solmineet tuoreen sopimuksen tulevien olympialaisten mediaoikeuksista Suomessa. Uusi sopimus koskee vapaasti esitettäviä Pekingin talviolympialaisten 2022 ja Pariisin kesäolympialaisten 2024 audiovisuaalisia sekä radio-oikeuksia. Pariisin kisojen myötä olympialaiset palaavat Eurooppaan ensimmäistä kertaa 12 vuoteen.

Discovery Finland pitää itsellään oikeuden esittää kaikkia lajeja kaikissa jakeluteissä aina vuoteen 2024 asti. Eli aivan kuten vuoden Pyeongchangin talviolympialaisissa 2018 ja tulevissa Tokion kesäolympialaisissa 2020. Yle saa uuden sopimuksen myötä oikeuden tehdä radiolähetyksiä olympialaisista 2022 ja 2024. Sama oikeus koskee myös Tokion kesäolympialaisia. Yle tarjoaa Pekingin talviolympialaisista 2022 kaksi samanaikaista lähetystä omissa digitaalisissa palveluissaan ja televisiokanavillaan. Pariisin kesäolympialaisissa 2024 samanaikaisia lähetyksiä on tulossa kolme.

Pekingissä 2022 Discovery Finland pitää kokonaan itsellään kaikki naisten ja miesten jääkiekon esitysoikeudet. Lisäksi Discovery Finland pitää itsellään Pariisin kesäolympialaisista 2024 kaksi myöhemmin valittavaa lajia*. Discovery Finland tarjoilee vapaasti näkyvien kanavien lisäksi runsaasti lajeja maksukanavillaan sekä digitaalisilla alustoillaan.

Tulevana kesänä Tokion kesäolympialaisissa 2020 Discovery Finland esittää yksinoikeudella vesiurheilua ja koripalloa. Vesiurheilulajeihin kuuluvat uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo. Koripallon osalta seurataan yksinoikeudella naisten ja miesten turnauksia sekä 3×3 koripalloa. Vuoden 2016 Discoveryn kanssa solmitun alilisensointisopimuksen mukaisesti, Yle välittää Tokiosta vapaasti kaikille suomalaisille maailman suurimman urheilujuhlan huippuhetket ja suomalaistunteet jopa viidellä samanaikaisella lähetyksellä, myös radiossa.

”Me Discoverylla haluamme tarjota kisat aina vain isommalle yleisölle ja useammilla alustoilla kuin koskaan aiemmin on Euroopassa kisojen osalta tehty. Ylen kanssa solmimamme uuden yhteistyösopimuksen myötä tv-katsojat näkevät jatkossakin kisat laajasti Pekingin 2022 sekä Pariisin 2024 kisojen osalta”, sanoo Discovery Finlandin toimitusjohtaja Leah Hooper.

”Olympialaiset on suomalaisille yksi tärkeimmistä urheilutapahtumista. On hienoa, että Ylellä on mahdollisuus jatkaa Discoveryn kanssa yhteistyötä. Yhdessä voimme varmistaa, että olympiasisällöt ovat parhaalla mahdollisella tavalla suomalaisten vapaasti katsottavissa”, toteaa Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

*Poislukien yleisurheilu