sport-treadmill-tor-route-163444

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti torstaina, että kevään kaksi juoksutapahtumaa sekä SUL:n alaiset yleisurheilukilpailut, jotka oli tarkoitus järjestää toukokuun loppuun mennessä perutaan tai siirretään syksyyn.

Päätös perustuu Suomen hallituksen suositukseen perua yli 500 hengen yleisötapahtumat toukokuun loppuun saakka koronavirusepidemian takia.

– Päätimme, että SUL:n alaisia yleisurheilukilpailuja ei tänä aikana järjestetä. Seurojen ja piirien kilpailujen järjestäjille suosittelemme, että he seuraavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL):n tiedotteita ja harkitsevat tarkkaan, järjestetäänkö kilpailuja vai ei, sanoo Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani.

– Samaa harkintaa seurojen tulee käyttää harjoitusten ja muiden vastaavien tilaisuuksien suhteen. Niiden järjestämisestä seurat voivat tehdä omat ratkaisunsa

SUL:n kevään suurtapahtumista Helsinki City Running Day -juoksutapahtuma siirtyy alkusyksyyn ja Naisten Kymppi loppukesään. Helsinki City Running Day oli määrä järjestää 16. toukokuuta ja Naisten Kymppi 9. toukokuuta.

– Helsinki City Running Day tapahtumalle haetaan uutta päivämäärää alkusyksystä ja Naisten Kympille loppukesästä. Julkistamme tapahtumien uuden ajankohdan heti kun se on tiedossa, kertoo Helsingin juoksutapahtuman kilpailunjohtaja Harri Hänninen.

Kevään SM-kisoja siirtyy syksyyn

Kevään muista kilpailuista moukarinheiton talvimestaruuskisat Kaustisella perutaan. Kilpailut piti järjestää 14. maaliskuuta. Myös keihäänheiton talvimestaruuskilpailut Mustasaaressa (29.3.) ja Kultainen Keihäs -kilpailu Vantaalla (22.5.) perutaan.

Maantiejuoksun SM-kilpailut, jotka piti kilpailla Kuopiossa 18. huhtikuuta perutaan tai siirretään syksyyn riippuen siitä, löytääkö SUL:n kilpailuvaliokunta syksylle sopivan päivämäärän. Maastojuoksun SM-kilpailut, jotka piti kilpailla 3. toukokuuta siirtyvät syksyyn, samoin kuin SM-maantiekävelyt, jotka piti olla Lapualla 24. toukokuuta.

– Näille kilpailuille, jotka siirtyvät syksyyn, pyritään löytämään uusi päivämäärä mahdollisimman pian. Siitä tiedotetaan heti kun uusi ajankohta on varmistunut, Itani sanoo.

SUL ei suosittele matkustamaan ulkomaan leireille

SUL :n hallitus päätti myös, että liiton toteuttamaa kotimaan leiritystä tai koulutustilaisuuksia ei järjestetä toukokuun loppuun yltävällä ajalla. SUL ei myöskään järjestä eikä suosittele urheilijoille matkustamista harjoitusleireille ulkomaille.

– Terveysviranomaisten ja Suomen hallituksen antamat ohjeet, suositukset ja rajoitukset huomioiden SUL suosittelee urheilijoita perumaan ulkomaan leirivaraukset ja -matkat kevään osalta, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Jokaisen urheilijan tulee arvioida matkustamisen tarpeellisuus ja siihen liittyvät riskit huolellisesti omalta kohdaltaan.