Miesten suurpujottelun maailmancup jatkui Sveitsin Adelbodenissa kauden viidennellä ja kuudennella osakilpailulla. Täydellisten olosuhteiden helliessä läpi viikonlopun nähtiin kisarinteessä niin hurjia ulosajoja kuin yllättäviä onnistujia. Suomen Samu Torstille viikonloppu oli karvas pettymys.

– Eilisessä laskussa meno oli jälleen ihan positiivista, vauhtia riitti, ja jopa väliaikoihin olin ihan tyytyväinen, ja sitten harmittava ulosajo.  Eilisenkin jälkeen, tänään oli jälleen positiivinen vire lähteä kisaan, joka ei kuitenkaan välittynyt laskemiseen. Alusta asti oli heikkoa tekemistä, enkä jotenkaan päässyt laskemisen rytmiin eikä sukset menneet kepin ympäri, summaa Torsti.

Maailmancupin osakilpailut ovat nyt Torstilla tammikuun osalta kilpailtu. Torsti jää harjoittelemaan Sveitsiin, jonka jälkeen 21.-22.1. vuorossa kaksi Eurooppa Cupin osakilpailua (Altenmarkt-Zauchensee, Itävalta). Helmikuussa Torstilla on katse jo kohti Italian Cortina  d’Ampezzossa järjestettäviä MM-kilpailuja.

Eilistä voittoputkeaan jatkoi maagisen puhtaalla suorituksella Ranskan Alexis Pinturault, joka tahditti kelloon voittoajaksi 2:18.36, jättäen taakseen 1.26 sekunnin erolla Kroatian Filip Zubcicin. Ensimmäisen kierroksen kärkipaikkaa pitänyt isäntämaan Loic Meillard (+1.65) taipui kolmanneksi, ottaen kuitenkin kauden ensimmäisen podiumsijoituksensa.

Eilen  suurpujottelun kärkikolmikossa nähtiin kärkipaikalla Alexis Pinturault (2:18.26), toisella sijalla Kroatian Filip Zubcic (+1.04) ja kolmannella sijalla Sveitsin Marco Odermatt (+1.11).

Huomenna sunnuntaina 10.1. Adelbodenissa kilpaillaan miesten maailmancupin pujottelun osakilpailu.

Tulokset GS/ Adelboden, SUI, 8.-9.1.