Uinnin kevään ja kesän 2021 huipputapahtumat Helsinki Swim Meet ja pitkän radan SM-kilpailut esitetään vapaasti näkyvällä TV5-kanavalla sekä discovery+-suoratoistopalvelussa. Kansainvälinen uintikilpailu Helsinki Swim Meet kilpaillaan 22.–23. huhtikuuta Helsingin Mäkelänrinteessä ja SM-kilpailut uidaan Kuopiossa 17.–20. kesäkuuta.

Discoveryn kanavat tulevat uintifaneille tutuiksi myös jatkossa, sillä Discovery esittää Tokion 2021 olympiauinnit 23.7.–8.8.2021 kanavillaan.

– On hienoa lähteä yhteistyöhön Discoveryn kanssa ja on luontevaa, että päätapahtumamme näkyvät samalla kanavalla olympiauintien kanssa. Katsojille on varmasti luvassa erittäin jännittäviä hetkiä keväällä ja alkukesästä, kun suomalaistähdet jahtaavat olympiarajoja. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, miten nuorten lupaustemme kehityskulku jatkuu. Muun muassa Kalle Mäkisen ja Ronny Brännkärin otteita kannattaa alkaa seurata, Uimaliiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Jari Lamminaho kertoo.

Tokion olympialaisten A-rajan ovat suomalaisista rikkoneet tähän mennessä rintauimarit Matti Mattsson sekä Ida Hulkko.

– Helsinki Swim Meetin uskomme herättävän myös muiden maiden uimareiden mielenkiinnon ja ensimmäiset kilpailuun ilmoittautuneet kansainväliset kovat nimet pääsemme julkaisemaan lähipäivinä. Teemme kaikkemme, jotta kilpailu saadaan järjestettyä turvallisesti vallitsevissa olosuhteissa, Lamminaho jatkaa.

– Erinomaista päästä aloittamaan yhteistyö Uimaliiton kanssa. Helsinki Swim Meet ja SM-kilpailut rakentavat luonnollisella tavalla tarinaamme kohti Tokion kesäolympialaisia, joista näytämme uintilajit yksinoikeudella. Lähetykset TV5:lle ja discovery+-palveluun selostaa Tommy Rundgren, asiantuntijanaan kaikkien aikojen menestynein suomalaisuimari Jani Sievinen, kertoo Discoveryn urheilupäällikkö Antti Haajanen.