Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus teki päätöksen koskien lasten fitnessurheilua. Suomen Fitnessurheilu ry:n hallitus piti ylimääräisen puhelinkokouksen tiistaina 11. toukokuuta. Liiton hallitus päätti että lajissa ei aloiteta lasten fitnessurheilu -toimintaa missään muodossa.

Puheenjohtaja KP Ourama:

– Hallitus teki yksimielisen päätöksen lasten fitnessistä. Projekti ei ollut edennyt ideointia pidemmälle, kun se tuli julkisuuteen. Hallitusta ei informoitu asiasta ennen julkisuuteen tulemista. – Saimme palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta. Suhtaudumme modernina lajiliittona kentän ääneen ja palautteeseen aina nöyrästi ja palvellen.

– Tämä päätös ei ole epäluottamuslause toiminnanjohtaja Ville Isolalle. Teimme päätöksen
yhdessä. Toiminnanjohtajamme tekee ansiokasta työtä lajin valmennuskoulutuksessa ja kilpailutoiminnassa. Lisäksi Isola tekee parhaillaan myös liikuntatieteen tohtorin väitöskirjaa fitnessistä. – Liitossa keskitymme jatkossa nykyisiin kilpailusarjoihin ja pyrimme toteuttamaan tasokasta koulutusta valmentajille. Täytämme tänä vuonna 30-vuotta ja syksyn Nordic Fitness Expo Lahdessa 8.-9. lokakuuta on tärkeä tapahtuma juhlavuoden huipennuksena.

Suomen Fitnessurheilu ry on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja lajissa tehdään Suek ry:n toimesta dopingtestejä ainoana suomalaisena fitness- ja kehonrakennusorganisaationa.