12670109_998557803515558_478357687366078481_n

Nuorten Pohjoismaiset Mestaruuskikpailut (NUM) Tanskassa olivat Suomalaisittain menestys. Henkilökohtaisia mitalleja 28 hengen joukkue keräsi kuusi, joista kolme kultaisia. Joukkuekilpailuissa mitalleja kerättiin kolme.

Tanskan Hillerodissa ammuttu kilpailu käytiin erittäin haastavissa olosuhteissa. Tanskalainen kesäsää näytti kosteimman puolensa ja tarjosi pitkin viikonloppua kovaa tuultaa ja rankkasateita. Kevyllä paunoilla ampuville junioreille nämä tarjosivat runsaasti haasteita.

Suomen tyttöjuniorit putsasivat kultaiset mitallit kaikista tähtäinjousisarjoista. Turun Arcuksen Johanna Helin voitti naisten juniorisarjan (N 20), Järvenpään Jousiampujien Lotta Aho nousi taisteluvoitoilla kultaan Kadetti sarjassa (T 17) ja Arcuksen Aleksandra Ruuskanen vei kullan Nordic Kadetti sarjassa (T15). Sarjaa täydensi Arcuksen Susanna Helin Nordic Kadetti sarjan hopealla. Nämä tulokset lupaavat hyvä Suomen jousiammunalle.

Miesten tähtäinjousen juniorisarjassa Kokkolan Achilleksen Markus Nikkanen nappasi hopeaa tasokkaalla ammunnalla häviten vasta uusintanuolella Tanskan Halskoville. Poikien Kadetti sarjassa Seinäjoen Jousi-Jussien Markus Leikkola ampui peruskilailussaan ennätyksensä ja raivasi tiensä aina neljännelle sijalle asti.

Vaistojousessa Vaasan Dianan Sofia Ketola sijoittui hienosti kolmanneksi Nordic Kadetti luokassa. Hän voitti oman luokkansa peruskilpailun.

Tähtäinjousen joukkuekilpailussa Suomen Nordic kadetit ampuivat joukkueena hopeaa. Samaan ylisivät Nordic Kadetti ikäisten vaistojoukkue. Tähtäinjousen kadeteissa Suomen ykkösjoukkue ampui pronssia voittaen pronssiottelussa Suomen kakkosjoukkueen.

Kokonaisuutena koko kilpailu oli suomalaisilta hieno suoritus. Joukkueen koolta Suomi oli naapureitaan pienempi, mutta monessa sarjassa palkintokorokkeella näkyi sinistä väriä.

Tuloksia:

Tähtäinjousi:
Juniori Miehet: 1) Aske Halskov (DEN) 2) Markus NIkkanen (FIN), 3) Marius Rikheim (NOR)
Juniori Naiset: 1) Johanna Helin (FIN) 2) Silje Röe (NOR) 3) Sara Nilsson (SWE)
Kadetti Tytöt: 1) Lotta Aho (FIN) 2) Lea Nissen (DEN) 3) Tove Fjällström (SWE)
Nordic Kadetti Tytöt: 1) Aleksandra Ruuskanen (FIN) 2) Susanna Helin (FIN) 3) Alva Lindberg (SWE)
Juniori (joukkueet): 1) Tanska 2) Ruotsi 3) Ålborg 4) Suomi (Nikkanen, Helin, Markkanen)
Kadetti (joukkueet): 1) Norja 2) Ruotsi 3) Suomi 1 (Aho, Smeds, Leikkola) 4) Suomi 2 (Sorsa, Salpaoja, Ketelä)

Taljajousi:
Juniori Miehet: 1) Linus Strömberg (SWE) 2) Simon Olsen (DEN) 3) Thor Petersen (DEN) 4) Vili Toivonen (FIN)

Vaistojousi:
Nordic Kadetti Tytöt: 1) My Spector (SWE) 2) Louise Kristensen (DEN) 3) Sofia Ketola (FIN)
Nordic Kadetti (joukkueet): 1) Ruotsi 2) Suomi (Ketola, Heikkilä, Jälkö) 3) Ruotsi 2