mitalismmiehet

Rullahiihdon SM-kullat ratkaistiin viikonloppuna Ylläksellä. Naisten tittelin pokkasi Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen, miehissä parasta vauhtia puolestaan piti Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi.

Naisten kahdeksan kilometrin kilpailussa hiihdettiin kaksi neljän kilometrin nousua, joista ensimmäinen väliaikalähdöllä ja toinen takaa-ajona. Parasta vauhtia piti Anne Kyllönen yhteisajalla 26.23,0. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen pokkasi hopeaa jääden mestarille 6,6 sekuntia, Vuokatti Ski Team Kainuun Susanna Saapunki puolestaan otti pronssia taipuen Monoselle 16,2 sekuntia.

“Eilinen oli vaikea päivä, tänään hyvä. Ensimmäinen veto avasi kroppaa, toinen veto oli parempi”, Kyllönen kertoi viikonlopusta.

“Nyt pitää palautella. Viimeiset neljä viikkoa olen treenannut todella kovaa ja sen huomaa kropasta. Pari päivää palautellaan, ja sitten palataan takaisin treeneihin”, Suomen mestari valaisi jatkosuunnitelmia.

mitalismnaiset

Perjantaina ohjelmassa oli myös uusi tuttavuus, 400 metrin nopeuskilpailu, jossa jokainen urheilija hiihti neljä kertaa parhaan tuloksen jäädessä voimaan. Kyseisessä taistossa paras oli Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Nousiainen ajalla 49,08. Mononen sivakoi kakkoseksi ja Valkeakosken Hakan Maaret Pajunoja kolmanneksi.

Miesten 12 kilometrin kilpailussa hiihdettiin kolme kertaa neljä kilometriä, joista viimeinen takaa-ajona. Sami Jauhojärvi kuittasi SM-kultaa yhteisajalla 35.06,8. Kuhmo-Skin Juho Mikkonen nappasi SM-hopeaa taipuen olympiavoittajalle 17,3 sekuntia, Ounasvaaran Hiihtoseuran Ari Luusua puolestaan valtasi kolmannen podium-paikan Mikkosesta 1,9 sekuntia jääneenä.

“Eilen oli show, ja tänään kisa. Hiihto oli erittäin tasaista, alla on tiukka kahden viikon harjoitus”, tuore Suomen mestari analysoi tekemistään.

virallisettuloksetm

virallisettuloksetn

“Ei kannata talvesta puhua, Suomen kovin ylämäkikiitäjä on Norjassa. Tietysti titteli oli jaossa kaikille ja se tuli otettua”, Jauhojärvi pohti tarkoittaen Matti Heikkistä, joka voitti Blinkfestivalenilla ylämäkeen hiihdetyn 7,5 kilometrin Lysebotn Opp -rullahiihtokilpailun.

Sotsin olympiasankarin mukaan seuraavaksi edessä on entistä tiukempi leiritys, sekä matkustelua kotimaan ja ulkomaiden välillä.

“Leiritys tiukkenee, pari viikkoa ollaan kotona, sitten Kihun testit. Sen jälkeen mennään sillä sapluunalla eteenpäin, että ollaan pari viikkoa kotona ja pari viikkoa ulkomailla”, Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä päätti.

Perjantaina kisatun miesten 400 metrin nopeuskisan paras oli IF Minkenin Matias Strandvall ajalla 43,98 ennen Luusuaa ja Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsistä.