12187937_1005968452792775_9146782163776899988_n

World University Championships, Braga Portugali 10-13.8.2016

Naisten -68kg sarjassa otellut Titta Keinänen pääsi arvalla suoraan toiselle kierroksella jossa voitti Ison-Britannian Kate Karwacinski tuomariäänin 3-2,varsinaisen ottelun päätyttyä tasan 0-0. Kolmannella kierroksella Keinänen voitti USA:n Ashley Monetta-Davisin tuomariäänin 5-0. ottelun päätyttyä 0-0. Seuraavana oli vuorossa jo semifinaali jossa kohtasi monikertaisen Euroopan mestarin Itävallan Alisa Buchingerin. Ottelu päättyi jälleen 0-0, voitto tällä kertaa tuomariäänin 5-0 Buchingerille. Joten Itävaltalainen meni finaaliin ja Keinänen pronssi otteluun.

Pronssiottelussa Keinänen kohtasi Portugalin Jessica Marques. Keinänen sai otteluun hyvän alun. Kun ottelua oli käyty 21 sekuntia, Keinänen onnistui yllättämään vastustajan kolmen pisteen arvoisella potkusuorituksella.  Portugalilainen ei tästä häkeltynyt vaan kuittasi tilanteen tasoihin vastaalla kolmen pisteen arvoisella potkulla kun ottelua oli käyty 50 sekuntia. Ottelu eteni tasatilanteessa aina viimeisille sekunneille. Keinänen onnistui yhden pisteen arvoisessa lyönnissä kun ottelua oli jäljellä 6 sekuntia ja vielä aivan ottelun päätös hetkellä kolmen pisteen arvoisessa potkussa.  Joten ottelun voitto ja opiskelijoiden MM-pronssi Keinäselle pistein 7-3.

Keinänen kertoi ottelun jälkeen ”Vähän jännitti lähteä ottamaan isäntämaan kannustushuutojen kaikuessa ennestään tuntematonta tyttöä vastaan. Fiilis oli silti hyvä ja suhteellisen rauhallinen. Matsista jäi vielä parannettavaa, mutta hienoltahan tuo voitto tuntuu”.

Mitali on Humanistisen amk:n Turun yksikössä opiskelevan ja Euran Karateseuraa edustavan 22-vuotiaan Keinäsen uran paras saavutus.

Miesten katassa Savonia-amk:ssa opiskeleva ja Kuopin karateseuraa edustava Niklas Turunen hävisi avausottelussa Tsekin Marek Pohankalle tuomariäänin 0-5. Tsekkiläinen karsiutui jatkosta joten Turuselle ei avautunut keräilymahdollisuutta.

Naisten -55kg sarjassa Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva ja Kuopion Karateseuraa edustava Johanna Hyvärinen kohtasi Ison-Britannian Amy Connelin. Ottelu päättyi tasapisteisiin 1-1, mutta tuomarit katsoivat Connelin paremmaksi tuomariäänin 4-1. Connelli otteli lopulta sarjassa pronssiotteluun joten myöskään Hyväriselle ei auennut mahdollisuutta keräilyihin.

Turun Yliopistossa opiskeleva ja Euran Karateseuraa edustava Emma Aronen voitti naisten -61kg sarjan avauskierroksen ottelussa Etelä-Afrikan Kaylin Lovellin puhtaasti 8-0- Toisella kierroksella Aronen kohtasi Tsekin Lucie Veithovan. Veithovan voitti kamppailun 3-1. Tsekkiläinen voitti vielä yhden kamppailun mutta putosi sitten jatkosta joten Arosen ottelut loppuivat tähän.

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2016 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 34 lajissa. Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17-28 -vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Olympiakomitea yhdessä asianomaisen lajiliiton kanssa.

Kymmenettä kertaa järjestettävissä Karaten opiskelijoiden MM-kilpailuissa on mukana urheilijoita 39 maasta.

 

Tulokset ja tilastot:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=80&ver_info_action=catauslist#a_eventheadend

Kisat Facebookissa: https://www.facebook.com/wuckarate2016/?fref=nf
Kisasivut: http://wuckarate2016.uminho.pt/