football-boots

Jalkapallon harrastajamäärä Suomessa on edelleen vahvassa kasvussa. Rekisteröityjen pelaajien eli pelipassin hankkineiden määrä ylitti viime vuonna ensi kertaa 130 000 rajan ja viimevuotinen ennätys on jo nyt rikottu tänä vuonna.

Pelipassin lunastaneiden pelaajien määrä tänä vuonna on kivunnut jo 130 956:een, kun viime vuoden kokonaislukema ja ennätys oli 130 949. Lukemat kertovat harrastajamäärän selkeästä kasvusta ja ennakoivat vahvasti kasvutahdin vain kiihtyvän viimevuotisesta kolmesta prosentista. Vastaavaan ajankohtaan viime vuonna verrattuna kasvua on ollut peräti 8,1 prosenttia. Rekisteröityjen harrastajien määrällä mitattuna jalkapallo on Suomen selkeästi suosituin urheilumuoto.

– Tämä on konkreettinen osoitus siitä, että jalkapallolla on vetovoimaa Suomessa ja saamme jatkuvasti enemmän pelaajia mukaan lajin pariin. Nämä lukemat kertovat siitä, että teemme hyvää ja ansiokasta työtä joka tasolla. Erityiskiitos kuuluu kuitenkin niille lukemattomille ihmisille ympäri Suomen, jotka tekevät mahtavaa työtä seuroissa, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja toteaa tyytyväisenä.