URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Salibandyn Mestareiden liiga pelataan 2017 Seinäjoella

spv

Salibandyn seurajoukkueiden Euroopanmestaruusturnaus, Champions Cup, järjestetään Seinäjoella 6.-8.10.2017.

Päätöksen asiasta teki eilen kokoontunut salibandyliiton hallitus.

– Ihan huikea uutinen meille ja koko alueelle. Koko kylä on ollut hakuprosessissa mukana valtavalla innolla. Kiitokset liikuntatoimenjohdolle ja Areena Oy:n puheenjohtaja Esa Alajoelle. Seinäjoella on aiemmin järjestetty opiskelijoiden ja tyttöjen MM-kisat, mutta tämä on kovin kansainvälinen tapahtuma, jonka salibandyn osalta olemme järjestettäväksi saaneet, iloitsee SPV:n urheilutoimenjohtaja ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommy Koponen.

Turnauksessa ratkotaan Euroopan parhaat seurajoukkueet miehissä ja naisissa.
Molempiin sarjoihin osallistuu kuusi joukkuetta: Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin mestarit, sekä Euro Floorball Cupin hallitseva mestari ja isäntämaan toinen edustaja.
Suomen miesten toinen edustaja isäntäjoukkue SPV. Mikäli SPV voittaa Suomen mestaruuden 2017, on toinen edustaja Teho Sport Suomen Cupin voittaja. Mikäli SPV voittaa sekä Suomen mestaruuden, että Cupin, on toinen Suomen edustaja miehissä Superfinaalin hävinnyt joukkue. Suomen naisten toinen edustaja on Cupin voittaja. Mikäli Cup-voittaja sama kuin Suomen mestari, on toinen Suomen edustaja naisissa Superfinaalin hävinnyt osapuoli.

Salibandyn Champions Cup on uusitun ja laajennetun Seinäjoki Areenan avajaistapahtuma.

– SPV:n noususuhdanne on jatkunut ja erityisesti viime vuonna saatiin huomattavaa kasvua aikaan. Sitä taustaa vasten on loistava asia, että myös olosuhteet Seinäjoella paranevat. Varsinkin tyttösalibandyn puolella Seinäjoen alueella on vielä hyvää kasvun potentiaalia. Hallin laajennus ja uudistus on alueelle hieno impulssi ja kehitystekijä. Seinäjoki on aina ollut myös urheiluyleisön osalta hyvä kaupunki. Nyt katsojille saadaan tarjoilla maailman parasta salibandyä – se on kirsikka tapahtumakaupunkina tunnetun Seinäjoen kakussa, jatkaa Koponen.

Ottelut pelataan Seinäjoki Areenan päähallissa, jonka lisäksi Areenalle avataan syksyllä 2017 kokonaan uusi halli, jonne mahtuu kolme salibandykenttää.
– Tapahtuman odotetaan tuovan salibandybuumia, ei pelkästään Seinäjoelle, vaan koko Pohjanmaalle. Siellä lisenssipelaajamäärien kasvu on suhteessa alueen kokoon Suomen nopeinta, kertoo salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!