429256_341212485915790_1915211251_n

Naisten superfinaali Hartwall Arenalla oli pelillisesti Classicin hallussa. Joukkue ei pystynyt hyödyntämään maalintekotilanteitaan. Tehokkaampi SB-Pro pääsi juhlimaan toista Suomen mestaruuttaan 3-2-voitolla.

Classic oli ottelun ensimmäisessä erässä selkeästi hallitsevampi joukkue. Varsinkin ottelun alussa Classic vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti SB-Pron päätyyn. SB-Pro pääsi erän edetessä mukaan pallolliseen peliin ja sai erän aikana luotua muutaman hyvän maalintekotilanteen. Classic kuitenkin säilytti otteen pelitapahtumista. SB-pro kesti Classicin luoman paineen, ja erä päättyi maalittomana. Maalikehikko ja maalivahti Tiltu Siltanen estivät Classicin maalinteon.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Classic painosti ja SB-pro sortui rikkeisiin. Classic pääsi kahteen kertaan ylivoimalle ja hyödynsi kummankin erikoistilanteen lähes identtisesti: Ella Alanko laukoi viivasta tarkasti ylös. Classic johti erän puolessa välissä kahdella maalilla. SB-Pro pääsi kaventamaan, kun Jenni Torkki riisti pallon Classicin puolustukselta ja laukoi sen maaliin ohi Anna-Maria Linnoisen. SB-Pron tasoitusmaali syntyi niin ikään pallonriistosta hyökkäyspäässä, maalintekijänä jälleen Jenni Torkki. Näin erätauolle mentiin jälleen tasatilanteessa.

Ottelun kuva ei muuttunut kolmannessakaan erässä. Classic jatkoi pitkiä hyökkäyksiään. Hallinnastaan huolimatta Classic ei onnistunut maalinteossa. SB-Pro pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Denisa Ratajovan ylivoimamaalilla ajassa 57.10. Maali jäi ottelun voittomaaliksi. Classic yritti vimmatusti tasoitusta ottelun viimeiset minuutit ilman maalivahtia. Ottelu päättyi SB-Pron puolustustaistelun voittoon.

Superfinaali Classic – SB-Pro 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)

1. erä: Maaliton.
2.erä 4.30 Ella Alanko erl., 26.16 Ella Alanko (Minna Kallio) 1-0 yv, 28.57 2-0 Ella Alanko (Jenna Ruokostenpohja), 34.05 Jenni Torkki 2-1 (jaana Lirkki), 36.06 Jenni Torkki (Juulianna Sotala) 2-2.
3. erä: 57.10 24 Denisa Ratajova (Jaana Lirkki) yv.

Jäähyt: Classic 2 min, SB-Pro 2×2 min.

Erotuomarit: Timo Järvi ja Pertti Kirsilä.

Yleisöä: 5170.

Ottelun parhaana palkittiin SB-Pron Jenni Torkki.