4a15bc0a-97d5-4959-a0e3-8c75720b1356

Ski Sport Finlandin uusi toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi aloitti maanantaina virallisesti tehtävässään. Kaukoniemi aloittaa työnsä Levillä, missä avataan pujottelun maailmancupkausi tulevana viikonloppuna.

– Työni alkaa suoralla toiminnalla Leviltä. Levin maailmancup on poikkeuksellista kansainvälistä huomiota saava tapahtuma Suomessa ja urheilijoiden on aika päästä esiin. Odotan positiivisin mielin, mitä koko kausi tuo tullessaan niin alppi- kuin freestylehiihdon osalta, kommentoi Kaukoniemi tunnelmiaan Leviltä.

Kaukoniemeltä löytyy myös vahvaa lajitaustaa niin kilpaurheilijana kuin valmentajana alppihiihdon parissa.

Nimityksiä alppihiihdon ja kumparelaskun valmentajakaartiin

Kaudella 2018-2019 vastuuvalmentajaksi kansainvälisiin juniorikilpailuihin on nimitetty Mikael Kurki. Kurki on toiminut Ski Sport Finlandin lasten ja nuorten liittovalmentajana menneellä kaudella ja on vastannut lasten ja nuorten alppihiihtotoiminnasta seuratasolla vuosien ajan.

Liittovalmentajan vastuulla ovat alustavasti seuraavat lasten ja nuorten kansainväliset alppihiihtokilpailut:

6.-11.2. Pokal Loka
11.-17.3. Alpecimbra
26.-31.3. Pinocchio tai Val ´d Isere
23.-29.4. Ingemartrofe

– Mikaelilla on loistava ote nuoriin ja asiantuntijuutta lajin puolesta. On tärkeää, että nuorilla sellainen valmentaja liittotasolla, joka tuntee urheilijat entuudestaan ja osaa haastaa urheilijoita omalla taitotasollaan. Kansainväliset kilpailut ovat osa urheilijan polkua, joka valmistaa nuorta kansainväliseen kilpailuympäristöön, ja on siksi tärkeä osa lajikokonaisuutta, sanoo alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret.

Kumparelaskun akatemiavalmentajaksi nimitettiin Juha Hautasalo

Juha Hautsalo on nimetty kumparelaskun akatemiavalmentajaksi Jyväskylän Urheiluakatemian alaisuuteen.

Hautsalo aloittaa tehtävässään marraskuussa ja hänen vastuullaan on SSF:n Kumpareakatemian laskijoiden valmennus yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Juhalla on oma kilpailutausta kumparelaskun maajoukkuelaskijana 80-90-luvuilla. Aktiiviuran jälkeen hän toimi myös EC-joukkueen johtajana ja MC-joukkueen fysioterapeuttina. Viime vuodet Juha on kehittänyt omaa laskemistaan vapaalaskun parissa sekä toiminut valmennus ja ohjaustehtävissä seuratasolla.