URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintavaiheen ottelut näytetään VeikkausTV:ssä

naroznik-boiska-pilka-nozna

VeikkausTV näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden kotiottelut jalkapallon eurocupien karsinnoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös kaikki vierasottelut. Petri Käenmäki arvioi suomalaisjoukkueiden mahdollisuudet: HJKlla ja KuPSilla helpompaa kuin Inter Turulla ja RoPSilla.

– Näytämme varmuudella kaikki suomalaisjoukkueiden kotiottelut ja pyrimme pääsemään sopimukseen myös kaikista vierasotteluista. Näin saisimme tarjottua asiakkaillemme karsintojen ensimmäisessä kierroksella kahdeksan kiinnostavaa euro-ottelua. Euromatsit näytetään tavanomaista kannettaville laitteille optimoitua laatua paremmalla kuvanlaadulla, kertoo VeikkausTV:stä vastaava yhteyspäällikkö Juha Laasila Veikkauksesta.

VeikkausTV on Veikkauksen asiakkaille tarjolla oleva asiakasetu. VeikkausTV:ssä otteluiden katsominen ei maksa mitään. Asiakkaalla tulee olla vain Veikkauksen verkkopalvelutunnukset ja vähintään yksi sentti rahaa talletettuna pelitilillä.

Suomalaisjoukkeista eurocupeissa ovat mukana Mestarien liigan karsinnassa HJK. Inter Turku, Rovaniemen Palloseura ja Kuopion Palloseura pelaavat Eurooppa-liigan karsinnassa. Kaikki suomalaisjoukkueet aloittavat 1. kierroksella kaksiosaisilla otteluilla.

HJK pelaa 1. karsintakierroksella kaksiosaisen ottelun färsaarelaista HB Tórshavnia vastaan 9.-10.7. ja 16.-17.7.

Petri Käenmäki kaivaa vastustajaan kiinni historiasta: pieni suomalaiskontakti färsaarelaisseuraan on, sillä viime vuosisadan lopulla sekä VPS että Haka pudottivat HB Torshavnin europeleistä.

– Toivottavasti HJK:n arvontaonni tämän kauden osalta ei tullut käytettyä heti alkuun, sillä HB Tórshavnia vastaan HJK:n jatkomahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Suuren tasoeren myötä ottelupari on mahdollista naulata heti avausosan kotiottelussa, arvioi Käenmäki.

HB Tórshavn voitti viime kaudella ensimmäisen mestaruutensa viiteen vuoteen.

– Tämä kausi on ollut selvästi nihkeämpi. Tórshavn tulee Helsinkiin puolustusorientoituneena, mutta hyökkäyspään avainpelaajat Ari Mohr Olsen sekä lupaava Adrian Justinussen pitää saada kuriin, tähdentää Käenmäki.

Eurooppa-liigassa KuPSilla paras onni

Eurooppa-liigan 1. kierroksen otteluparit pelataan 11. ja 18.7. Inter Turku saa vastaansa tanskalaisen Brøndbyn. RoPS matkustaa ensimmäiseen osaotteluun Aberdeen FC:n vieraaksi Skotlantiin ja KuPS aloittaa valkovenäläisen FC Vitebskin vieraana.

Käenmäeltä löytyy heti knoppi takataskusta: Aberdeenissä pelasi viime kaudella Evertonin akatemiasta tuttu TPV-kasvatti, oikea laitapakki Miko Virtanen. Mutta lähdetään liikkeelle savolaisista.

– KuPS kykenee nappisuorituksella kaatamaan valkovenäläisen FC Vitebskin, jonka kausi on ollut ainakin toistaiseksi hyvin keskinkertainen. Mikäli KuPS saa minimoitua alakerran virheet, on eteneminen seuraavalle kierrokselle realismia, kalkuloi Käenmäki.

FC Interille Brøndby sen sijaan on hänen mukaansa todella ikävä arpa, sillä tanskalaiset pelaavat turkulaisten tavoin aktiivista futista.

– Brøndby lähtee ottelupariin selvänä suosikkina. Interin pelirohkeuden pitää säilyä samalla tasolla kuin liigassa, mutta jatkopaikka olisi iso yllätys. Viihdyttäviä otteluita on varmuudella luvassa.

RoPS:n arpaonni oli myös heikko.

– Tarjolla olevista vaihtoehdoista Aberdeen oli todennäköisesti vaikein. Kaiken lisäksi RoPS joutuu avaamaan vieraissa. RoPS:n pieni etu on, että Aberdeenin kausi ei ole vielä alkanut, mutta isossa kuvassa tasoeroa on reippaasti skottien hyväksi. Pahaa pelkään, että napapiiriläisten matka katkeaa lyhyeen.

Viime vuodesta varaa parantaa

Viime kesänä HJK pudotti ensimmäisellä kierroksella färsaarelaisen Víkingur Gøtan yhteismaalein 5-2, mutta toisella kierroksella valkovenäläinen BATE Borisov pudotti Klubin 2-1. HJK sai jatkaa Eurooppa-liigan kolmannella kierroksella, mutta koki tylyn 1-7-tappion slovenialaiselle Olimpija Ljubljanalle.

Europpa-liigassa suomalaisjoukkueet eivät päässeet 1. kierrosta pidemmälle. FC Kööpenhamina pudotti KuPSin 2-1, islantilainen FH Hafnarfjörður FC Lahden 3-0 ja bulgarialainen Slavija Sofia Ilveksen 3-1.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!