Anel Rashkaj SJK

Anel Rashkaj SJK

Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa meritoitunut, Kosovon A-maajoukkueen Anel Rashkaj sopimukseen SJK:n kanssa. Keskikenttäpelaajan sopimus kattaa kauden 2020 ja Rashkaj liittyy SJK:n riveihin välittömästi.

Halmstadissa Ruotsissa kasvanut, ja viime kaudella AFC Eskilstunan kapteenina Allsvenskanissa pelannut Rashkaj, on 30-vuotias keskikentän keskustan pelaaja. Rashkaj omaa Ruotsin ja Kosovon passit ja hän pelasi syksyllä päättyneissä EM-karsinnoissa Kosovon maajoukkueessa. Kosovolla on edelleen mahdollisuus edetä EM-kisoihin jatkokarsintojen kautta. Hänellä on kokemusta Ruotsin ja Norjan kahdelta ylimmältä sarjatasolta yli 300:n ottelun verran ja pelejä Kosovon maajoukkueessa toistakymmentä. Rashkaj kuuluu myös maajoukkueen kapteenistoon.

– Olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen SJK:n kanssa. Seura vaikuttaa erittäin ammattimaiselta ja olen kuullut paljon hyvää myös joukkueesta. Odotan jo innolla sitä, että pääsen näyttämään taitoni ja ominaisuuteni täällä, uudessa maassa. Lupaan tehdä lujasti töitä ja osoittaa esimerkkini kautta johtajuutta jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa, sanoo Anel Rashkaj.

– Tiedän, että täällä on hyviä pelaajia, ammattitaitoinen valmennus ja joukkue on laadukas. Mehmet Hetemaj’n kanssa me pelasimme aikoinaan samassa Kosovon epävirallisessa maajoukkueottelussakin, muistaakseni 2014. En olisi ikinä uskonut, että jonain päivänä me pelaamme vielä samassa joukkueessa ja Suomessa, Rashkaj kertoo lopuksi.

Rashkaj tuo SJK:n ryhmään valtavasti lisää taitoa ja kokemusta.

– Anel Rashkaj’lla on useiden vuosien kokemus Skandinavian pääsarjoista. Hänen profiilinsa sopii erinomaisesti keskikentällemme ja hän pystyy pelaamaan useammassa eri roolissa. Uskon, että hänen kykynsä pelaajana ja johtaja tulevat olemaan erittäin mielenkiintoinen lisä joukkueeseemme, toteaa SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman

 Tarvitsimme joukkueeseemme lisää johtajuutta ja saimme mitä halusimme. Lisäksi saimme erittäin hyvän pelaajan. Olen todella tyytyväinen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara