Huuhkajat palaa Ylelle! Yle on hankkinut esitysoikeudet Huuhkajien maaotteluihin ja arvokisakarsintoihin 2022–2028 sekä jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2024 ja 2028.
Yle on solminut merkittäviä jalkapallon esitysoikeussopimuksia tuleville vuosille. Uefan kanssa solmittuun sopimukseen kuuluvat Suomen A-maajoukkue Huuhkajien UEFA EURO -karsintaottelut, FIFA World Cup -karsintaottelut, UEFA Nations League eli Kansojen liigan ottelut ja harjoitusottelut vuosina 2022–2028. Samalla Yle varmisti esitysoikeudet jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin eli UEFA EURO -turnauksiin vuosina 2024 ja 2028.

Isojen urheilutapahtumien välittäminen kaikkien saataville on osa Ylen julkisen palvelun ydintehtävää.

“Tämä on Ylelle suuri päivä! Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi niin kolmet olympialaiset kuin viidet jalkapallon arvokisatkin”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

“Olemme hyvin iloisia siitä, että yhteistyömme Ylen kanssa jatkuu. Yle on Uefan pitkäaikainen kumppani, jolla on laajaa kokemusta jalkapallokisojen välittämisestä”, Uefan markkinointijohtaja Guy-Laurent Epstein kommentoi.

Huuhkajien osalta paketissa on 60 ottelua, jotka jakautuvat kuudelle kaudelle 2022–2028. Molemmissa noin kuukauden kestävissä EM-lopputurnauksissa pelataan yli 50 ottelua, ja mukaan pääsee 24 maata. Vuoden 2024 lopputurnaus pelataan Saksassa, kun taas vuoden 2028 kisaisäntää ei ole vielä valittu.

Nyt saatujen esitysoikeuksien lisäksi Ylellä on oikeudet kesältä 2020 ensi vuodelle siirtyneisiin jalkapallon miesten EM-kisoihin sekä myöskin vuodella eteenpäin siirtyneisiin jalkapallon naisten EM-kisoihin vuonna 2022. Lisäksi Ylellä on oikeudet jalkapallon miesten MM-kisoihin 2022.

“Olen erittäin iloinen, että pystymme tällä merkittävällä hankinnalla tarjoamaan Huuhkajille pitkäaikaisen kodin ja jatkamaan hienoa arvokisaputkeamme lajissa, jonka suosio Suomessa kasvaa. Sopimuksen kivijalkana on kumppanimme Uefan arvostus Ylen kykyyn tehdä arvoturnauksista isoja ilmöitä Suomessa niin miesten kuin naisten jalkapallossa”,  sanoo Ylen urheilun esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.