urheilubanneri2020
Annemari Kiekaran urakka puolimaratonin MM-kisoissa Puolan Gdyniassa jäi kesken vasempaan jalkaan kisan aattopäivänä tulleen ankaran hermokivun takia. Kilpailun voitti Kenian Peres Jepchirchir naisten kilpailujen ME-ajalla 1.05.16.
– Se tuli perjantaina matkustamisen jälkeen. Kipu iski läpi pakaran. Söin kipulääkettä ja kävin fysioterapeutilla. Kaikki tehtiin mitä voitiin ja lähdin kilpailuun, mutta jalka ei vaan antanut mennä, reilun viiden kilometrin juoksun jälkeen keskeyttänyt Kiekara harmitteli.
Kiekaralla oli vasemman takareiden kanssa ongelmia jo aiemmin syksyllä Kurikan SM-maastoissa, jossa hän jätti kilpailun kesken. Sittemmin hän voitti Helsingissä 5 kilometrin katujuoksun ja Vantaalla puolimaratonin Suomen mestaruuden.
– Nyt keskiviikkona ja torstaina tuntui lenkillä todella hyvältä. Oli sellainen tunne, että olin palautunut edellisistä kisoista. Sitten vaan kipu isku ja kun se tuli, se löi lantionkin ihan jumiin. Puolellatoista jalalla sitä ei vaan voi mennä, Kiekara harmitteli.
– Jalka tutkittiin SM-maastojen jälkeen, eikä magneettikuvissa ollut mitään uutta. Luulen, että ne Ruotsi-ottelun ratajuoksut, jotka tulivat vähän yllättäen, vaikuttivat jonkun verran. Harmittaa, kun täällä oli niin upeat järjestelyt ja hyvä reitti.
Maraton yhä suunnitelmissa
Kiekaran suunnitelmissa oli jatkaa kilpailukautta MM-puolimaratonin jälkeen Valencian maratonilla joulukuussa. Se on juoksijan mukaansa edelleen mahdollista, jos hermovaiva saadaan ajoissa talttumaan.
– Nyt täytyy tehdä vain kevyttä juoksua ja katsoa lähteekö jalka toipumaan riittävän ajoissa ennen maratonia. Kuntohan tässä ei ole mihinkään hävinnyt, Kiekara muistuttaa.
Kiekara, 43, on ollut tällä kaudella mainiossa kunnossa. Puolimaratonin ohella hän on voittanut 5000 ja 10 000 metrin Suomen mestaruudet ja juossut puolimaratonin 1.13.56.
– Kausi on ollut hyvä. Siihen pitää olla tyytyväinen, vaikka tämä nyt harmittaakin, Kiekara sanoi.