Suomalaisilta nähtiin tänään lauantaina vahvoja otteita, kun Tour de Ski jatkui Italian Val di Fiemmessä perinteisen sprinteillä. Nousujohteisesti kiertueella esiintynyt Krista Pärmäkoski taisteli itsensä finaaliin saakka ja oli kuudes. Erinomaista touria hiihtävä Markus Vuorela oli seitsemäs ja jäi finaalipaikasta vain 0,26 sekuntia.

Pärmäkoski oli tyytyväinen päivän tulokseensa.

– Oli melkoinen päivä. Aika-ajo oli vähän tukkoinen ja syke ei meinannut nousta. Alkuerä oli tosi hyvä ja siitä lähti hyvin liikkeelle. Finaalissa tuli sitten pieni kömmähdys. Hyvä kisa tänään, kroppa lähti hyvin toimimaan, mietti Pärmäkoski.

Pärmäkosken sprinttisuoritus nosti hänet kiertueen kokonaistuloksissa kolmanneksi. Tour de Ski huipentuu huomenna Alpe Cermisin nousuun.

– Tästä on kiva lähteä huomenna nauttimaan, nyt on vaan pelkästään voitettavaa. On tämä mennyt niin paljon paremmin kuin olisin kuvitellut, kommentoi Pärmäkoski viitaten alkukauden vaikeuksiinsa.

Myös Johanna Matintalo onnistui sprinttipäivänä hyvin ja oli 16:s. Matintalo aloitti päivän karsinnan neljännellä sijalla ja lähti jatkamaan päivää rohkeasti.

– Halusin lähteä haastamaan itseäni ja valitsin yläkaavion. Yleensä ne ovat kovempia eriä ja niissä on kovimpia sprinttereitä. Se oli tietoinen valinta, halusin siihen mennä.

Matintalo oli mukana eränsä kärkikamppailussa aivan maaliviivalle saakka.

– Ihan ei loppusuoralla oma tasuri kovia tasurinaisia vastaan riittänyt. Pienestä oli kiinni, välillä kääntyy näin päin, pohti Matintalo.

Ruotsi otti kilpailussa kolmoisvoiton. Ensimmäiseksi taisteli Linn Svahn ennen Maja Dahlqvistia ja Emma Ribomia.

 

Kovaa tulosta kiertueella tekevä Markus Vuorela säväytti suomalaisittain miesten kilpailussa. Vuorela oli aika-ajon yhdeksäs ja jatkoi vahvoja otteitaan läpi päivän. Vuorela selvitti tiensä välieriin ja jäi lopulta finaalista vain 0,26 sekuntia.

– Huikea päivä. Voimaa mennä oli koko ajan. Välierässä oli jopa sellaista, että helpolla tuli peesissä. Odottelin vaan, että koska mennään. En olisi uskonut, että sprintistä tulee tähän asti korkein sijoitus, pohdiskeli Vuorela.

Vuorelalle jäi kilpailusta hieman jossiteltavaa.

– Huollolta taas aivan mahtava suksi ja tiesin, että sillä kelpaa tulla neljännelta sijalta laskuun stadionille. Sitten pelattiin shakkia, että kuka menee millekin ladulle. Koitin peesata Pellegrinoa, joka on varmasti sellainen, että on vahvoilla loppusuoralla. Vilkaisin siinä sivulle, kun näin, että menen “Pellen” (Pellegrino) kannoille. Olisi pitänyt olla röyhkeämpi ja mennä röyhkeämmin venäläisen eteen (viereiselle ladulle), kommentoi Vuorela.

Suomalaisista myös Lauri Lepistö ja Juho Mikkonen selvittivät tiensä erävaiheeseen. Lepistö oli karsinnan 13:s, mutta oli erässään epäonninen ja kaatui Ruotsin William Poromaan kaaduttua suomalaisen jalkoihin.

– Tourin paras päivä! Erässä tuntui hemmetin hyvältä. Mietiskelin, että jos pää pitäisi kerrankin ja pystyisi menemään taktiikan mukaan ilman höntyilyjä. Ihan paraatipaikalta viimeiseen alamäkeen, sitten kaveri tuli syliin eikä mitään ollut tehtävissä, kertasi Lepistö.

– Ärsyttää aika paljonkin, mutta näillä mennään. Noilta paikoilta olisi voinut vaikka voittaakin oman erän, jatkoi Lepistö.

Lepistö oli lopulta sijalla 21 ja Mikkonen oli 18:s. Verneri Suhonen jäi niukasti ulos erävaiheesta ja oli karsinnan sijalla 31. Myös miesten kilpailun voiton vei Ruotsi, kun Oskar Svensson vei kilpailun ykköspaikan. Palkintopallia täydensivät venäläiset Gleb Retivykh ja Alexander Bolshunov.