EräViikingit edelleen suurin salibandyseura

Salibandyn rekisteröityneitä harrastajia oli vuodenvaihteessa noin 51 400. Suurimpana salibandyseurana jatkaa helsinkiläinen EräViikingit.

Salibandyn pelipassin lunastaneita henkilörekisterinä toimivassa Suomisportissa vuoden 2020 lopussa oli 50 961 kappaletta. Kun lukuun lisätään Salibandyliiton erilaisiin harrasteturnauksiin ja -sarjoihin osallistuneet, rekisteröityneiden harrastajien luvuksi kirjataan 51 411 henkilöä. Vuosi sitten vastaava luku oli noin 59 000, joista pelipassien osuus 55 065.

Perinteisesti salibandyssa rekisteröityjen määrä on pienempi vuoden vaihteessa kuin kauden lopussa. Syinä tähän ovat joukkueiden täydentyminen kauden edetessä ja seurojen uusien harrasteryhmien perustaminen.

Kolmekymmentäviisivuotisen historiansa ajan salibandyssa on totuttu nousujohteiseen uraan harrastajamäärissä, mutta pari viime vuotta luvut ovat näyttäneet laskevaa suuntaa.

Toiminnanjohtaja Pekka Ilmivallan mukaan toimenpiteitä kilpailutoiminnan uudistamiseksi ja lajin harrastamisen edistämiseksi tarvitaan. Myös viime keväästä saakka jatkunut koronapandemia on tuonut oman epämiellyttävän vaikutuksensa salibandyn lukuihin.

– Kevään 2018 jälkeen salibandyharrastajien määrän kasvu on taittunut ja korona on tuonut laskuun ihan uuden kulmakertoimen. Ensi kaudesta lähtien on taas päästävä selkeästi kasvu-uralle, hän toteaa.

EräViikingit edelleen suurin salibandyseura

Vuodenvaihteessa rekisteröityneitä salibandyseuroja ja -yhteisöjä Salibandyliittoon kuului 734. EräViikingit on edelleen Suomen suurin salibandyseura. Helsinkiläisseurassa oli vuoden 2020 lopussa 1446 pelipassin omaavaa henkilöä. Toisena tulee Esport Oilers (1040) ja kolmostilalle on kiilannut Oulun Floorball Club (967). Yli kahdensadan henkilön seuroja on 60. Luvuissa mukana ovat pelipassit ja ryhmäpelipassit.

Top 10 salibandyseurat pelipassien mukaan (tilanne 31.12.2020)

1. ERÄVIIKINGIT 1446
2. ESPORT OILERS 1040
3. OULUN FLOORBALL CLUB 967
4. O2-JYVÄSKYLÄ 889
5. PÄIJÄT-HÄMEEN SALIBANDYSEURA 827
6. WESTEND INDIANS 772
7. OULUN LUISTINSEURA 722
8. WELHOT 669
9. FBC TURKU 643
10. TIKKURILAN TIIKERIT 598

Kaikkien salibandyseurojen pelipassimäärät täällä.