Toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta

Kansainvälinen Salibandyliitto (IFF) on myöntänyt alle 19-vuotiaiden naisten salibandyn vuoden 2024 MM-kisojen järjestelyoikeudet Suomen Salibandyliitolle. Kisat järjestetään Lahdessa 1.-5.5.2024.

– Upeaa, että saimme kisat. Salibandyliitto on järjestänyt suhteellisen vähän junioreiden MM-tapahtumia, joten siltäkin kantilta nyt oli hyvä aika saada kisat Suomeen. Samalla tarjoutuu mahdollisuus luoda buustia ja saada fokusta tyttö- ja naissalibandylle, kertoo toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta tyytyväisenä.

Lahden MM-kisat ovat kolmas kerta, kun ikäluokkamaajoukkueet pelaavat maailmanmestaruudesta Suomen maaperällä.

Vuonna 2024 tulee 20 vuotta kuluneeksi siitä, kun U19-naisten MM-kisatraditio alkoi. Ensimmäinen maailmanmestari ratkaistiin 2004 Tampereella. Vuonna 2009 U19-miehet kisasivat Turussa ja Raisiossa.

Tulevien MM-kisojen keskipisteenä on Lahden urheilu- ja messukeskus, jonka suojiin saman katon alle on tarkoitus rakentaa kaksi kenttää MM-otteluita varten.

– Lahden kaupungin edustajien kanssa löytyi hyvää yhteistyötä jo hakuvaiheessa. Erittäin hienoa, että kokenut kisakaupunki on tiiviisti mukana tulevassa tapahtumassamme. Yksityiskohdat tarkentuvat matkan varrella. Tässä on hyvin aikaa kehitellä erilaisia yhteisiä toteutuksia, Ilmivalta toteaa.

Vuoden 2024 kisoja haki alun perin Suomen ohella myös Australia ja Italia, mutta viime vaiheessa kumpikin veti hakemuksensa pois koronapandemiasta johtuvien taloudellisten vaikutusten vuoksi.

Ruotsille ja Tanskalle myös MM-kisat

IFF päätti samassa yhteydessä miesten MM2024- ja U19-miesten MM2023-järjestäjät. Ruotsi (Malmö) sai miesten kisojen isännyyden ja Tanska (Fredrikshavn) vetovastuun nuorten osalta.

Suomalaisia IFF:n valiokunnissa

IFF:n hallitus vahvisti myös valiokuntiensa kokoonpanoja. Suomalaisia vaikuttaa seuraavissa toimielimissä:

Rules and Competition Committee (RACC) & Jury group: Ari Vehniäinen, jäsen
Referee Committee (RC): Mika Saastamoinen, jäsen
Medical Committee (MC): Tiina Nylander, varapuheenjohtaja