Kolmen palloilulajin Suomen cupit huipentuvat ensi vuodesta lähtien Ylen kanavilla. Yle ja lajiliitot rakentavat Suomen cupien ympärille uudenlaiset ja elämykselliset finaaliviikonloput.

Yle on solminut laajan sopimuksen kolmen kotimaisen palloilulajin Suomen cupeista vuosina 2022–2025. Koripalloliiton, Lentopalloliiton ja Salibandyliiton kanssa solmitut sopimukset varmistavat, että kaikkien kolmen lajin Suomen cupit nähdään tulevina vuosina Ylellä. Sopimukseen kuuluvat niin naisten kuin miesten loppuottelut ja välierät.

“Olemme miettineet pitkään, miten voisimme tarjota suomalaisille kotimaista huippupalloilua entistä vaikuttavammin. Vastaamme tarpeeseen tapahtumallisilla viikonlopuilla, joissa on kova urheilullinen panos, mutta myös ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, kun lajiväki kokoontuu samaan paikkaan”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Finaaliviikonloppujen aikana Yle kertoo lajeista muutenkin kuin suorien ottelulähetysten avulla. Luvassa on vahvaa läsnäoloa ja elämyksellisyyttä, kun palloilulajit solahtavat osaksi talviurheilusta tunnetun Urheilustudion tarjontaa.

“On erittäin hienoa, että lajiliitot lähtivät innolla rakentamaan pidempää kumppanuutta. Tasa-arvoinen näkyvyys tapahtumaviikonlopuissa naisten ja miesten välillä on luonnollisesti meille tärkeää”, sanoo Ylen esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.