Suomalaista koripallohistoriaa todistetaan pian Ylen kanavilla, kun Awak Kuier aloittaa WNBA:ssa. Yle on tehnyt sopimuksen WNBA:n kanssa Kuierin pelien näyttämisestä Ylellä.

Ylen ja Yhdysvaltain koripallon ammattilaisliigan WNBA:n sopimukseen kuuluu vähintään 14 Kuierin edustaman Dallas Wingsin runkosarjan ottelua. Kuierin ottelut näytetään pääosin suorana Yle Areenassa. Lisäksi paketissa on mukana myös muita WNBA:n runkosarjan otteluita, pudotuspelejä ja finaaleja.

“Awak Kuier tekee koripallohistoriaa olemalla ensimmäinen WNBA:ssa pelaava suomalainen. Haluamme olla mukana tässä merkittävässä koripallomatkassa ja tuoda Kuierin otteluita kaikkien suomalaisten korisfanien saataville”, Ylen esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

Awak Kuierin ensimmäinen WNBA-ottelu nähdään Yle Areenassa perjantaina 28.5. aamuyöllä klo 2, kun Dallas Wings pelaa vierasottelun Atlanta Dreamia vastaan. Ottelussa on suomenkielinen selostus, ja selostajana toimii Antti-Jussi Sipilä sekä kommentaattorina Pekka Salminen.