Hyundai Motorsport Jari Huttunen

WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen ajaa kaudella 2021 Hyundai Motorsport N-tiimin riveissä WRC2-luokkaa Oliver Solbergin ja Ole Christian Veibyn tallikaverina Hyundai i20 R5-autolla. Suomalaiskuljettajan kausi alkaa kahden viikon kuluttua historian ensimmäisessä Suomessa ajettavassa MM-talvirallissa Arctic Rally Finlandissa Rovaniemellä.

Napapiirin lumiset ja jäiset tiet tarjoavat Huttuselle sekä hänen kakkosohjaajalleen Mikko Lukalle erinomaisen mahdollisuuden todistaa vauhtinsa WRC2-luokan MM-tasolla. Kaksikon tavoitteena on toistaa viime vuonna Ruotsin MM-rallissa nähty kärkikamppailu, joka WRC3-luokassa päättyi Huttusen voittoon ja rallin nopeimpana R5-autona yleiskilpailun kymmenenteen sijaan.

Huttusella on jo urallaan kolme MM-tason WRC2 -palkintopallisijoitusta, joista viimeisin Hyundai i20 R5:lla vuonna 2019 Suomen MM-rallissa saavutettu kakkossija. Lapin MM-rallissa Hyundai Motorsport N-tiimissä R5-autoilla kilpailevat Huttunen sekä Veiby, kun tiimin kolmas kuljettaja Solberg ajaa rallissa Hyundain yksityistiimin WRC-autoa. Rovaniemellä ajetusta Arctic Lapland -rallista Huttusella on yhden kilpailun kokemus vuodelta 2015.

Hyundain tavoitteena on myös, että Huttunen, Veiby ja Solberg ovat ensimmäisten joukossa kilpailemassa Hyundain uudella i20 N Rally2-autolla, kun se ensi kesänä luokitellaan. Jokainen WRC2-miehistöistä osallistuu myös uuden ralliauton kehitystyöhön seuraavien kuukausien aikana.

– Olen erittäin iloinen voidessani olla osa Hyundai Motorsportin WRC2 -tiimiä tällä kaudella. Viime vuonna olimme WRC3-luokan palkintokorokkeella jokaisessa rallissa, johon osallistuimme ja tavoittelimme voittoa jokaisena viikonloppuna. Tänä vuonna meillä on sama tavoite WRC2-luokassa ja sitä helpottaa se, että moni ralleista on minulle ennestään tuttu, meillä on auto, jonka tunnen hyvin ja taustallamme on sama Kowax2B Rally Team, jonka kanssa yhteistyö sujui hienosti edellisellä kaudella. Lähtökohdat viime kauden menestyksen toistamiseen ovat siis todella hyvät, Huttunen sanoo.

– Odotan Rovaniemen MM-rallia innolla, samoin kuin kauden muitakin kisoja. Solbergin ja Veibyn tallikaverina on hienoa olla, sillä he ovat hyviä kuljettajia ja odotan kovaa kisaa erikoiskokeilla. Tavoitteeni rallikuljettajana on päästä ajamaan MM-rallia WRC-autolla, kuten Oliver nyt tekee Suomessa, joten kilpailumielessä pidän heitä haastajinani, hän jatkaa.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo:

– Viime vuonna WRC3-luokassa saavutettujen loistavien tulosten jälkeen Jarin nostaminen WRC2 -luokkaan oli ainoa looginen askel hänen ajajaurallaan eteenpäin. Voittamalla WRC3-luokan maailmanmestaruuden ja Puolan rallimestaruuden, hän osoitti monipuolista osaamistaan lumella, soralla ja asfaltilla. En näe mitään syytä, etteikö sama tahti jatkuisi tänä vuonna.

– Työskentelimme viime kuukaudet kovasti sen eteen, saisimme nauttia Jarin erinomaisesta suorituskyvystä myös jatkossa. On ilo vahvistaa, että Jari Huttunen kuuluu kaudella 2021 Hyundai Motorsportin WRC2-joukkueeseen yhdessä Oliver Solbergin ja Ole Christian Veibyn kanssa. Uskon, että Jarilla on kaikki mahdollisuudet aloittaa kausi Rovaniemellä ajettavassa Arctic Rally Finlandissa vahvasti. Meillä on kolme nuorta ja kunnianhimoista kuljettajaa joukkueessamme. Uskon, että jokainen heistä pystyy taistelemaan WRC2-luokan mestaruudesta, mutta myös työskentelemään hyvin yhdessä ja kirittämään toisiaan hyviin saavutuksiin.