Suomen Jääkiekkoliitto kertoi 25.2.2022 tiedotteessaan tuomitsevansa Venäjän toimenpiteet Ukrainassa ja aloittaneensa keskustelun Kansainvälisen Jääkiekkoliiton ja muiden keskeisten jääkiekkomaiden kanssa tilanteen ja mahdollisten toimenpiteiden arvioimiseksi.

– Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardiffin kanssa. Olemme kertoneet Suomen Jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan, puheenjohtaja Harri Nummela kertoo.

– Totesimme myös, ettei ole mahdollista, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin miesten MM-kisoihin, Nummela toteaa.

Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot neuvottelevat tänään yhdessä siitä, mitä muutoksia Venäjän sulkeminen kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle aiheuttaa EHT-maiden keskinäiseen maajoukkuetoimintaan.