Kansainvälisen Jääpalloliitto FIB ilmoitti eilen sunnuntaina, että jääpallon MM-kisat, jotka oli tarkoitus pelata 30.3.-4.4. 2021 Venäjän Syvtyvkarisssa, siirtyvät pelattavaksi 11-17 lokakuuta 2021.

Tämä tarkoittaa, että kaikki kansainvälinen kilpailutoiminta kaudella 2020-2021 on peruttu koronaepidemian takia.

Päivitetyn suunnitelman mukaan jääpallon A-ryhmän MM-kisat pelataan nyt Venäjän Irkutskissa 11-17 lokakuuta 2021. Kisoihin paikkansa ovat selvittäneet seuraavat maat; Venäjä, Ruotsi, Suomi, Kazakstan, Norja, USA, Saksa ja Viro.

Naisten, tyttöjen ja poikien ensi kauden kansainvälinen kilpailukalenteri tarkentuu myöhemmin. Tämän ja ensi kauden seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnaus eli World Cup peruuntuu kokonaan.

Tämä tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä, että ensi kaudella käydään kahdet MM-kisat. Vuoden 2022 MM-kisat pelataan nimittäin sekä A- että B-ryhmän osalta Syktyvkarissa 27.3-3.4. 2022.

Suomen Jääpalloliiton hallitus on alustavasti arvioinut mahdollisuuksia osallistua MM-kisoihin syksyllä ja periaatepäätös osallistumisesta on tehty. Lopullinen päätös osallistumisesta tehdään kuitenkin vasta viimeistään elokuun alkupuolella.

– Meidän huolenaiheemme liittyvät kaikki terveyteen. Lähinnä huolemme koskevat koronatilannetta Suomessa ja Venäjällä, mutta myös vallitsevaa koronatilannetta kansainvälisessä mittakaavassa, sanoo Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson.

– Toinen seikka liittyy voimassa oleviin matkustusrajoituksiin ja – suosituksiin kyseisenä ajankohtana ja onko koronarokotus esimerkiksi vaatimus matkustamiselle? Myös talousvaikutukset näissä epävarmoissa olosuhteissa herättävät muutamia kysymysmerkkejä, Tobias Karlsson jatkaa.