VARKAUS. Jääpallorintamalta kuuluu kummia. Suomen kautta aikojen paras jääpalloilija Sami Laakkonen, 46, palaa kotimaiseen Bandyliigaan.

Sami Laakkonen pelaa kasvattajaseuransa Warkauden Pallo 35:n riveissä runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Mikkelin Kamppareita vastaan.

Ottelu perinteisellä Kämärin kentällä käydään perjantaina 12. helmikuuta alkaen klo 18.30.

Sami Laakkosen paluu Kämärille on koko tapahtuman teemana. Samihan on lähtöisin Varkaudesta ja tämä on seuralle iso asia. Uskon että hänen mukanaolollaan on myös pelaajille, valmentajille ja muulle taustayhteisölle positiivinen vaikutus, sanoo WP-35:n valmentaja Joni Kauhanen, joka on toiminut Laakkosen paluuottelun puuhamiehenä.

Kauhasen mukaan ottelu oli alun perin tarkoitus järjestää jo joulukuussa mutta korona sotki suunnitelmia. Nyt WP-35:ssa odotettiin viimeisen runkosarjaan asti, jotta otteluun olisi mahdollisesti voitu ottaa yleisöä.

Tämäkään vaihtoehto ei näytä toteutuvan, mutta tarkoituksena on sen sijaan tarjota ottelusta laadukas suora lähetys selostuksineen, sanoo Kauhanen.

Miten Sami Laakkonen itse suhtautui WP-35:n pyyntöön palata kotikonnuille?

Onhan tämä hieno kunnianosoitus kasvattajaseuran puolelta, Laakkonen sanoo.

Pari vuotta on ollut taukoa luistelusta joten vähän piti miettiä ennen kuin vastasin myöntävästi. Olen kuitenkin koko ajan treenannut hyvin ja viimeisen kuukauden olen myös tätä ottelua ajatellen luistellut aktiivisesti, Sami Laakkonen sanoo.

WP-35 on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena ja viimeisenä joukkueena tyrkyllä pudotuspeleihin. Vielä on liian aikaista sanoa miten merkityksellisestä ottelusta loppujen lopuksi on kyse.

Kilpailuvietti on tallessa ja haluan kuitenkin antaa oman panokseni peliin ja auttaa joukkuetta mahdollisuuksien mukaan. Toivotaan että paikat kestävät ja että minua ei tarvitse kantaa pois kentältä, Laakkonen sanoo.

Myös Suomen Jääpalloliitossa iloitaan Sami Laakkosen paluusta pelikentille.

Sami Laakkosella on suuri jääpallosydän. Hän on tehnyt paljon koko lajin näkyvyyden kannalta ja on hienoa, että legenda palaa jäälle vielä kerran. Suomalaisen jääpalloilun Teemu Selänne ansaitsee ehdottomasti tämän kaltaisen tunnustuksen, sanoo liiton hallituksen puheenjohtaja Jari Kettunen.

Edellisen ottelunsa Sami Laakkonen pelasi 8. maaliskuuta 2019 kun Porvoon Akilles oli häviävänä osapuolena Bandyliigan pronssiottelussa (Mikkelin Kampparit voitti ottelun lukemin 10-5).

Sami Laakkonen

Syntynyt: 24. helmikuuta 1974.

Syntymäpaikka: Varkaus, asuu Porvoossa.

Perhe: Puoliso Susan ja lapset Akseli ja Elias.

Seurat: WP-35, Vetlanda BK, IFK Vänersborg, Vodnik, Xorki, Dynamo Kazan, Akilles Bandy.

Meriitit: neljä Suomen mestaruutta 1993, 1994, 1995 ja 1996 WP-35:n riveissä, kaksi Venäjän mestaruutta 2005 Arkangelin Vodnikin ja 2011 Dynamo Kazanin riveissä, Jääpallon maailmancup voitto 2004 Vodnikin ja 2010 Dynamo Kazanin riveissä, Jääpallon Champions Cup voitto 2009 Dynamo Kazanin riveissä.

Maajoukkueessa maailmanmestaruus vuonna 2004, 3 hopeaa ja 7 MM-pronssia.

Muuta: Vuoden jääpalloilija 2004, 2007, 2008 ja 2011, Venäjän Superliigan maalikuningas kaudella 2010-2011.