Tiistaina 2.8.2022 pelattiin Superpesiksen ottelu KPL-Manse. Ottelun aikana KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö huusi erittäin halventavia henkilöön kohdistuvia solvauksia Mansen pelaajalle. Katsomon lisäksi nämä huudot kantautuivat myös kyseisen pelaajan korviin. Manse tuomitsee jyrkästi kaiken peliin kuulumattoman sekä henkilöön kohdistuvan häirinnän. Tunnelmanluonti ja lajiin kuuluva asiallinen kannustus on tietenkin suotavaa.

Manse on nostanut häirintäasian esiin Superpesis-seurajohtajien kokouksessa jo kauden 2021 päätteeksi finaaliotteluiden tapahtumien seurauksena. Nyt viimeistään on pesäpallolla satavuotiaana kansallispelinä tekojen aika. Manse seurana sitoutuu nollatoleranssiin henkilöön kohdistuvan häirinnän suhteen, ja odottaa myös muiden seurojen sitoutuvan tähän.

Odotamme eilisen pelin tapahtumiin liittyen pikaista ja asianmukaista reagointia Pesäpalloliitolta, Superpesikseltä ja KPL:lta.

Kouvolan Pallonlyöjät kertoi ettei hyväksy kiusaamista tai häirintää missään muodossa. Seuralle on tärkeää, että kaikki voivat toimia, kilpailla ja harjoitella turvallisesti omana itsenään.

4.8 2022 Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto ilmoitti  jäävänsä sivuun toistaiseksi KPL:n puheenjohtajan paikalta “Ilmoitan, että jään pois Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtajan tehtävästä siksi aikaa, että pesäpalloliitto on saanut asiat selvitettyä ja KPL saa täyden toimintarauhan. Edelleen totean, että en itse ole asiassa syyllistynyt mihinkään, mutta seuran etu on tärkeintä. Toivon, että asia saadaan selvitettyä nopeasti.”

Suomen Pesäpalloliitto ja sitä kautta seurat ovat sitoutuneet käynnissä olevaan Älä riko urheilua –kampanjaan (www.alarikourheilua.fi). Sen mukaan urheilu on rikki, jos sen parissa ei puututa häirintään kaikissa tilanteissa. Kampanjan mukaan häirintää voi olla esimerkiksi halventava tai nöyryyttävä puhe.