Suomen Pesäpalloliitto on saanut Ulvilan Pesä-Veikoilta tiedon, että seuran naisten joukkueen miespuoleinen valmentaja on epäiltynä häirintätapauksista. Seura on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille ja Suomen urheilun eettiselle keskukselle. Asian vuoksi kyseinen henkilö on toistaiseksi sivussa seuran toiminnasta.

Pesäpalloliiton toimintasääntöjen mukaan tapaus siirtyy Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tutkintaan, jonka päätöksen jälkeen ryhdytään tarvittaessa toimenpiteisiin.

Pesäpalloliitto tuomitsee yksiselitteisesti kaikenlaisen ahdistelun ja häirinnän. Yhdenkään pesäpallossa työskentelevän, tai lajia harrastavan, ei tule ikinä kokea oloaan turvattomaksi lajin parissa toimiessaan. Häirinnän kitkemiseen liittyvät kokonaisuudet sisältyvät valmentajien koulutuksiin ja ovat pakolliset mm. lasten ja nuorten valtakunnallisten leirien valmentajille.

Pesäpalloliitto on sitoutunut vakavia eettisiä rikkomuksia käsittelevän, Olympiakomitean alaisen yhteisen kurinpitolautakunnan toimintaan. Pesäpallotoimijoita on kehotettu ilmoittamaan matalalla kynnyksellä eteenpäin kokemastaan tai havaitsemaan häirinnästä, esimerkiksi liiton nettisivuilla mainittujen kanavien kautta (https://www.pesis.fi/kilpailu/eettiset-asiat/).