Olympiavoittaja Matti Nykäsen muistomerkissä ollut virheellinen kaiverrus on nyt korjattu. Syyskuun 7. päivä julkaistussa muistomerkissä Höyhen oli virheellisesti kaiverrettu Nykäsen voittaneen Sarajevon olympialaisissa vuonna 1984 suurmäen hopeaa, kun todellisuudessa Nykänen voitti olympiakultaa.

Virhe ilmeni muistomerkin julkaisun jälkeen. Tämän jälkeen pohdittiin välittömästi, millaisia vaihtoehtoja virheen korjaamiseen on. Tarkastelussa päädyttiin siihen, että virheellisesti kaiverrettu suksi irrotetaan ja tilalle vaihdetaan oikealla kaiverruksella oleva suksi.

Taiteilija Kaarina Kaikkonen on tänään omalla kustannuksellaan asennuttanut uuden suksen virheellisen tilalle.

Jyväskylän kaupunki on iloinen muistomerkin saamasta huomiosta.

– Muistomerkistä on jo muodostunut yksi Jyväskylän maamerkeistä ja siten olemme iloisia, että kaiverrus saatiin korjattua näin nopeasti. Haluamme esittää vielä suuret kiitoksemme taiteilija Kaarina Kaikkoselle, muistomerkkityöryhmän puheenjohtaja Meri Lumela toteaa.