Lauantaiaamun alkueräuinneissa nähtiin kolme suomalaista kisa-altaassa. Tatu Tampereen kaksikko Ida Hulkko ja Veera Kivirinta etenivät naisten 50 metrin rintauinnin alkueristä illalla uitaviin semifinaaleihin.

Hulkko kellotti ajan 30,36 ja oli erien viides. Kivirinta ui Hulkon tavoin viidennessä alkuerässä ja kellotti ajan 30,53 ollen kuudes. Suomalaisten semifinaalit uidaan kello 18:25.

Hulkko on tyytyväinen, että vihdoin hän on saanut oman vauhtinsa takaisin.

– Nyt on sellainen rauhan olo ja tietynlainen apina on pudonnut selästä. Se mitä on treenattu, niin nyt se näkyi. Nopeus mikä on ollut monta vuotta hukassa, on saatu takaisin. Uinti oli rauhallista, eikä hätiköityä tekemistä.

Hulkko suuntaa helpottuneilla fiiliksillä kohti iltaa ja odottaa kisaamista Kivirinnan kanssa.

– Huikeaa lähteä Veeran kanssa uimaan illalla ja taistelemaan paikoista. Ennen kaikkea lähden pitämään hauskaa, sitähän tämä urheilu loppupeleissä on, Hulkko sanoo iloisena.

Kivirinta on tyytyväinen aamun alkueräuintiinsa, vaikka totuttuun tapaan hän ei jännittänyt starttia, vaan olo tuntui jopa vähän nuutuneelta aamulla.

– Ihan hyvä aika ja siihen olen tyytyväinen. Startissa pomppu oli hyvä, mutta pintaantuminen tuli tosi pintaan, niin vauhti lähti nollista ja venyteltiin maaliintuloon. Kun sain rakennettua uinnin siihen, niin meni ihan kivasti, Kivirinta analysoi.

Kivirinnan mukaan aamun uinti jätti nälkää vielä iltaan ja hän toivoo pintaantumisen ja maaliintulon onnistuvan semifinaalissa ja sitä kautta ajastakin lähtisi vähän pois.

– Nyt lepoa ja toivotaan, että illalla vähän jännittäisi, Kivirinta toteaa.

Tatun kaksikon lisäksi aamulla altaassa nähtiin Cetus Espoon Fanny Teijonsalo. Hän hyppäsi altaaseen päämatkallaan naisten 50 metrin vapaauinnissa. Teijonsalo oli erien 33:s ajalla 25,82.

Yle Urheilu välittää MM-uinnit Yle Areenassa sekä TV2:lla. Aamun alkuerät näkyvät suorana Yle Areenassa ja iltapäivän finaalit näkyvät Areenassa ja TV2:lla. Aamujakson lähetykset alkavat kello 8.25 ja iltajakso kello 17.55. Löydät lähetysaikataulut täältä. Lähetykset selostaa Mikko Hannula ja kommentaattorina toimii Ville Kallinen.