URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Naarassusien luottopelintekijä Vilma Kesänen jatkaa Espanjassa

basketball_net

Naarassusien luottopelintekijä Vilma Kesänen jatkaa Espanjassa

Suomen naisten maajoukkueen pelintekijä Vilma Kesänen, 27, on tehnyt jatkosopimuksen Espanjan liigassa pelaavan Universitario de Ferrolin kanssa. Toisen kautensa Espanjassa aloittava Kesänen kirjautti viime kaudella Ferrolille keskimäärin 3,9 pistettä, 1,4 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden. Suomen naisten maajoukkueessa Orimattilan Jymy -kasvatille on kerääntynyt 76 ottelua.

Kymmenen kautta Naisten Korisliigassa pelannut 173-senttinen takamies siirtyi ToPon riveistä viime kaudeksi Espanjaan. Nyt ura jatkuu samassa osoitteessa.

– Superhyvät fiilikset sopparista. Olen tosi innoissani menemään takaisin, Kesänen hymyilee.

– Kauden aikana syntyi jo ajatus, että jatkaminen Ferrolissa olisi hyvä vaihtoehto. Tiesin, että haluan vielä pelata ulkomailla, seura hoiti asiat mallikkaasti ja pelit sujuivat koko ajan paremmin ja paremmin. Seurajohto oli tyytyväinen siihen, mitä toin joukkueeseen ja kauden lopussa jo he alkoivat juttelemaan ensi kaudesta.

Kauden 2008-09 päätteeksi Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi sekä kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Kesänen on edustanut kotimaan pääsarjassa urallaan ToPon lisäksi Äänekosken Huimaa sekä Lappeenrannan Catziä. Palkintokaapista löytyy kaksi SM-kultaa sekä kolme Cup-mestaruutta.

Tulevaan kauteen 116 kertaa Suomen paidassa maajoukkuetehtävissä esiintynyt vikkelä pallotaituri lähtee nälkäisenä tulevaan kauteen.

– Tavoitteena on pelata paremmin kuin viime kaudella. Kausi oli nousujohteinen, kun tottui uuteen liigaan. Nyt helmikuun loukkaantumisen jäljiltä on jäänyt nälkä ja kutkuttaa jo nyt päästä pelaamaan, vaikka kauteen on vielä hetki, Kesänen päättää.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!