annaH

Anna Haataja

Nuorten MM-keskimatka oli pettymys suomalaisittain. Parhaiten kilpailussa onnistui naisissa viidenneksi juossut Anna Haataja ja miehissä seitsemänneksi suunnistanut Anton Kuukka.

Nuorten MM-keskimatka tarjosi monipuolisia suunnistushaasteita ja tiukkoja mäkipuristuksia. Suomalaisittain odotukset olivat korkealla, joten mitalitta jääminen on pienoinen pettymys koko joukkueelle.

– Kyllä päivän kilpailu sujui alakanttiin. Maaston pitäisi olla meille passelia, mutta urheilijat tekivät liikaa virheitä. Jos urheilijoiden jalat olivat pitkällä matkalla väsyneitä, tänään sitä ongelmaa ei ollut, mutta suoritukset kaatuivat tekniseen suorittamiseen. Positiivisia asioita olli Annan viides sija, sekä Antonin seitsemäs sija. Myös Enni Jalava pystyi tekemään erittäin hyvän juoksun, Antti Örn pohdiskeli päivän antia.

Paras suomalainen keskimatkalla oli Nuorten MM-kilpailuista jo kaksi mitalia ottanut Anna Haataja, joka oli viides. Eniten naista harmittamaan jäivät lukuisat pienet virheet.

– En saanut maastoa ja karttaa täsmäämään ja minulle tuli hirveästi pieniä virheitä. Fyysisesti olisi ollut rahkeita vetää kovempaakin, mutta suunnistus oli hakusessa, Haataja harmitteli maalissa.

Naisten keskimatkan kultamitalin otti Tampereen Pyrintöä edustava sveitsiläinen, Simona Aebersold. Kulta oli 18-vuotiaan sveitsiläisen toinen mitali naistä kilpailuista, sillä hän voitti kultaa myös sprintistä.

–  Tavoitteeni oli ottaa mitali myös maastomatkalta, joten olen todella tyytyväinen. Suunnistus sujui hyvin ja pystyin tekemään hallitun suorituksen, tampereelle kahden viikon päästä muuttava nainen kertoi.

Hopealle 1.50 Aebersoldin jälkeen suunnisti puolalainen Aleksandra Hornik. Pronssia otti Ruotsin Johanna Öberg. Hyvän juoksun tehnyt Enni Jalava oli 14:sta.

Miehissä voitto meni jälleen kerran Sveitsiin, mutta tällä kertaa nopeimman ajan kuittasi kaksi hopeaa ottanut Thomas Curiger. Kaksinkertaisen kultamitalistin, Joey Hadornin oli tyytyminen tällä kertaa hopeaan. Pronssia otti Norjan Audun Heimdal.

Nopein suomalainen keskimatkan kilpailuissa oli seitsemänneksi suunnistanut Anton Kuukka. Eroa voittajaan oli vain 1.47. Hyvän alun kilpailulle saanut, mutta kilpailun puolivälissä isoja virheitä tehnyt Olli Ojanaho oli 19.

– Podium on joka kisassa jäänyt harmillisen lähelle. Suoritus oli ihan ok, mutta olisi pitänyt mennä puhtaasti. Tarjolla oli tosi hienoa suunnistusta, hienossa maastossa ja radalla. Myös kulku oli tänään päivistä paras, Kuukka harmitteli malissa.

Nuorten MM-kilpailut päättyvät huomenna perjantaina juostavaan viestiin. Jokainen maa saa asettaa kilpailuun kaksi joukkuetta, joista vain paras lasketaan tuloksiin.

Suomen ykkösjoukkueessa juoksevat naisissa Leenukka Hanhijärvi, Enni Jalava ja Anna Haataja. Kakkosjoukkue on Karoliina Ukskoski, Emmi Jokela ja Lotta Kirvesmies. Miehissä ykkösjoukkueen muodostavat Topias Ahola, Anton Kuukka ja Olli Ojanaho. Kakkosjoukkueessa juoksevat Tuomas Heikkilä, Akseli Ruohola ja Topi Raitainen.

Täydelliset tulokset ja lisätietoa kilpailuista: www.jwoc2016.ch

Tulokset, NMM-keskimatka, Such-Lavin, Sveitsi

Naiset

1) Simona Aebersold SUI 24.06, 2) Aleksandra Hornik POL 25.56, 3) Johanna Öberg SWE 26.17, 4) Megan Carter Davies GBR 27.28, 5) Anna Haataja FIN 27.31, 6) Hanna Müller SUI 27.37, …, 14) Enni Jalava 29.00, 36) Karoliina Ukskoski FIN 31.54, 37) Emmi Jokela FIN 32.05

Miehet

1) Thomas Curiger SUI 24.21, 2) Joey Hadorn SUI 25.10, 3) Audun Heimdal NOR 25.32, 4) Anton Forsberg SWE 25.35, 5) Noah Zbindeb SUI 25.40, 6) Isac von Krusenstierna SWE 25.53, 7) Anton Kuukka FIN 26.08,…, 19) Olli Ojanaho FIN 27.12, 23) Topias Ahola FIN 27.37, 43) Akseli Ruohola FIN 30.14, 29) Topi Raitainen FIN 31.51