Timo Ritakallio valittiin Suomen Suunnistusliiton uudeksi puheenjohtajaksi vuosille 2021-2022 liittovaltuuston syyskokouksessa Tampereella 14.11.2020. Samalla liittovaltuusto hyväksyi Suunnistusliiton uuden strategian vuosille 2021-2025 sekä vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Suunnistusliiton väistyvä puheenjohtaja Tuija Soanjärvi kiitti suunnistustoimijoita yhteistyöstä vuonna 2017 alkaneen kautensa päätteeksi ja luovuttaa nyt kartan eteenpäin Timo Ritakalliolle, joka palaa Olympiakomitean puheenjohtajan tehtävän päätyttyä jälleen Suunnistusliiton johtoon. Nuoresta saakka suunnistusta aktiivisesti harrastanut 58-vuotias Ritakallio toimii OP Ryhmän pääjohtajana. Urheilujohtamisesta hänellä on myös vankka tausta.

– Olen tutustunut uuteen strategiaan ja mielestäni se vaikuttaa varsin hyvältä. Visiomme on olla kansainvälisesti menestyvä suunnistusmaa, jossa yhä useampi suunnistaa. Tästä on hyvä lähteä yhdessä kehittämään suomalaista suunnistusta, totesi Timo Ritakallio.

Suunnistusliiton uusi strategia vuosille 2021-2025 hyväksyttiin liittovaltuustossa. Tulevan strategiakauden keskeisiä tavoitteita ovat huippu-urheilumenestyksen lisäksi suunnistuksen harrastajamäärän kasvattaminen, erityisesti lasten ja nuorten osalta sekä tapahtumatoiminnan kehittäminen. On tärkeä saada todennettua suunnistusta harrastavien määrä jatkossa paremmin, ja tavoitteena on strategiakauden aikana saavuttaa 75 000 suunnistajan raja. Jatkossa on myös yhä tärkeämpää tunnistaa vastuullisuus ja yhdenvertaisuus suunnistustoiminnassa. Kantava teema tulevissa reitinvalinnoissa kohti tavoitteita on liiton, seurojen ja kaikkien suunnistustoimijoiden yhdessä tekeminen.

Toimitusjohtaja Mika Ilomäki esitteli myös Suunnistusliiton tulosennusteen vuoden 2020 osalta, ja talous näyttää selkeästi odotettua positiivisemmalta. Säästöjä on tullut kevään lomautusten myötä henkilöstökuluissa, mutta merkittävin tekijä kulujen pienentymisessä on kansainvälisen kilpailukauden peruuntuminen koronan  myötä. Vastaavasti kotimainen kilpailutoiminta oli kesäkuun alussa tehtyä arviota huomattavasti runsaampaa, mikä on näkynyt myös liitolle tulleissa kilpailumaksuissa.