Olli-Pekka Karjalainen, 40, on nimitetty Suomen Lentopalloliitto ry:n toimitusjohtajaksi. Mittavan urheilu- ja järjestöuran omaava Karjalainen aloittaa tehtävässä välittömästi.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi näkee Karjalaisen monipuolisen osaamisen avainasiana valintaan.

Haimme korkean profiilin osaamista sekä vahvaa verkostoituneisuutta urheilun saralla ja nämä asiat ovat Karjalaisen ehdoton vahvuus. Karjalainen tuntee huippu-urheilun niin oman urheilu-uran, työn kuin luottamustoimiensakin kautta. Hänellä on myös hyvä kosketuspinta lentopallon maajoukkuetoimintoihin Kuortaneen Urheiluopistolla työskenneltyään.

Karjalaisen urheilu-ura on toiminut jo mainiona pohjakoulutuksena, jota hän on jalostanut monin tavoin myöhemmin. Karjalaisen laaja-alainen koulutus on tähdännyt urheilujohtamisen uralle, ja hän on toiminut mm. Olympiakomitean hallituksessa sekä Kihun hallituksen puheenjohtajana.

Karjalainen näkee toimitusjohtajan tehtävässä paljon mahdollisuuksia ja tarttuu siihen todella innoissaan. Karjalainen tunnistaa Suomen Lentopalloliiton alaisessa toiminnassa totta kai haasteita, mutta ennen kaikkea valtavasti potentiaalia.

Urheilu on suuri intohimoni, ja nyt tarjoutui erinomaiseen hetkeen ainutkertainen mahdollisuus tulla tiiviimmin osaksi tätä hienoa lajiperhettä. Lentopallo on yksi maailman suurimmista urheilulajeista, jolla on maassamme vahva harrastajapohja. Meillä on uskottavat huippu-urheiluprojektit käynnissä sekä kruununa tulevat 2021 EM-kotikisat Tampereella. Kokonaisuus oli niin houkutteleva, että en epäröinyt hetkeäkään tarttua siihen.

Puheenjohtaja Sydänlammi kiittää Karjalaisen edeltäjää Seppo Siika-ahoa hänen panoksestaan.

Olemme sopineet yhdessä Seppo Siika-ahon kanssa hänen tehtäviensä päättymisestä. Suuri kiitos hänelle tehtävän hoitamisesta suurella intohimolla vaikeidenkin aikojen keskellä.